Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Reko muutti muo­toaan – suuren kau­pun­gin tyyli ei toi­mi­nut Pu­das­jär­vel­lä

Reko-lähiruokatoiminta on jäänyt Pudasjärvellä vähäiseksi, mutta ryhmä sinnittelee yhä. Kysyntää tarvittaisiin enemmän, jotta isoja ruoanjakotilaisuuksia kannattaisi järjestää.

Rekossa ideana on hankkia lähiruokaa suoraan tuottajilta. Myyntiin voi tarjota esimerkiksi itse kasvatettuja vihanneksia ja juureksia. Arkistokuva.
Rekossa ideana on hankkia lähiruokaa suoraan tuottajilta. Myyntiin voi tarjota esimerkiksi itse kasvatettuja vihanneksia ja juureksia. Arkistokuva.
Kuva: Teija Soini

Pudasjärven Reko-lähiruokapiirin Facebook-ryhmässä on lähes 500 jäsentä, mutta ryhmän sivulla on melko hiljaista. Ilmoituksia ruoanjakotilaisuuksista ei näy. Yksittäisten tuottajien ilmoituksia tulee toisinaan.

Pudasjärven Reko-ryhmän ylläpitäjä Christa Van der Vegt kertoo, että toiminta ei ole kannattanut siinä muodossa kuin se isoissa kaupungeissa toimii: parin viikon välein pidetään ruoanjakotilaisuus, johon saapuvat sekä tuottajat että ostajat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.