Remontti: Puik­ka­rin allas avautuu vasta syk­syl­lä – re­mont­ti pit­kit­tyi ve­si­liu­ku­mäen läh­tö­ta­son ra­ken­tei­den ole­tet­tua huo­nom­man kunnon vuoksi

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Puu­ra­ken­ta­mi­nen kiin­nos­taa myös kau­pun­ki­seu­duil­la – hir­si­pää­kau­pun­ki Pu­das­jär­vi esillä Rans­kas­sa

Arctic Europe-messuosastoonkin oli käytetty puuta. Osastolta löytyi myös tietoa puurakentamisesta.
Arctic Europe-messuosastoonkin oli käytetty puuta. Osastolta löytyi myös tietoa puurakentamisesta.
Kuva: Moderni Hirsikaupunki

– Puurakentaminen on alkanut kiinnostaa myös kaupunkiseuduilla, sillä nyt tarvitaan entistä ekologisempia ja myös terveellisempiä rakennuksia, kertoo Moderni Hirsikaupunki -hankkeen projektipäällikkö Aila Ryhänen.

Kansainvälinen rakennusalan tapahtuma MIPIM (Le Marché International des Professionnels de I’Immobilier) järjestettiin Ranskan Cannesissa 14.–17. maaliskuuta. Nelipäiväisessä tapahtumassa oli näyttelyitä, konferensseja ja palkintotilaisuuksia ja osanottajia peräti yli 23 000.

Ryhänen edusti Pudasjärveä ja laajemminkin Pohjois-Pohjanmaan ja Suomen modernia hirsirakentamista messuilla.

– Monien messuosastojen rakenteissa oli käytetty puuta, mutta pikkuinen Pudasjärvi lähes keskellä ei mitään maailman suurimpine hirsikohteineen oli ainoa alue, joka puurakentamista esitteli, joten vastaanotto olikin yllättyneen kiinnostunut, Ryhänen kertoo hienosta vastaanotosta.

Pudasjärvi osallistui messuille Arctic Europe -messuosastolla yhdessä Oulun, Lapin, Tromssan, Luulajan sekä useiden yritysten, kuten Hirsikampuksen suunnitelleen arkkitehtitoimisto Lukkaroisen kanssa. Moderni hirsikaupunki -hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.