Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Pu­das­jär­vi mukaan Oulun len­to­lii­ken­teen ke­hit­tä­mis­hank­kee­seen – ta­voit­tee­na on saada suorien kan­sain­vä­lis­ten yh­teyk­sien kautta mat­kai­li­joi­ta seu­dul­le

Pudasjärvi

Pudasjärven kaupunki lähtee mukaan Oulun lentoliikenteen kehittämishankkeeseen vuosina 2024–2026 kahden euron osuudella asukasta kohden.

Selvityksen mukaan sujuva lentoliikenne on maakunnan elinkeinoelämän, matkailun ja saavutettavuuden kannalta erittäin tärkeä liikennemuoto. Tällä hetkellä Oulun lentokentältä operoi vain Finnair Helsinkiin charter-lomalentojen lisäksi. Norwegian lopetti Oulu-Helsinki lennot vuoden 2022 lokakuussa.

Viime aikoina lentojen saatavuudessa on ollut suuria haasteita ja hinnat ovat nousseet. Lentokentän matkustajamäärät ovat laskeneet huomattavasti koronaa edeltäneeseen aikaan verrattuna.

Toimivat lentoyhteydet ovat kaupunginhallituksen esittelytekstin mukaan alueemme sijainnin takia äärimmäisen tärkeät. Yritysten toiminta, kasvu ja asiakkuuksien hoito edellyttää yhteyksiä. Samalla maakunnan kansainvälinen matkailu on ottanut ja ottamassa suuria harppauksia. Ilman toimivaa lentotuotetta matkailun kasvu on rajallista.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin