Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pu­das­jär­vi lähtee mukaan Oulun työl­li­syys­aluee­seen

Pudasjärvi

Pudasjärven kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että Pudasjärven kaupunki liittyy perustettavaan Oulun työllisyysalueeseen ja hyväksyy yhteistoimintasopimuksen. Työllisyyspalvelut muuttuvat meneillään olevan uudistuksen myötä kuntien hoidettavaksi. valtio on aloittanut työntekijöitä koskevat muutosneuvottelut.

Lakiuudistuksen mukaan kunnat voivat järjestää palvelut itse tai sopia järjestämisvastuun siirtämisestä kuntayhtymälle tai kunnalle. Kunnat, joiden työvoiman määrä ylittää 20 000 henkilöä, voivat järjestää palvelut itse. Mikäli kunnan työvoiman määrä alittaa 20 000 henkilöä, kunnan tulee perustaa yhden tai useamman kunnan kanssa työllisyysalue.

Kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan 13. kesäkuuta, että työllisyysaluetta valmistellaan Oulun kaupungin johdolla. Valmistelu tähtää Oulun kaupungin, työllisyyskokeilussa olleiden ympäristökuntien (Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos ja Tyrnävä) sekä Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan yhteisen työllisyysalueen muodostamiseen.

Pudasjärven kaupunginhallitus on kesäkuussa ilmoittanut lähtevänsä mukaan Oulujohtoiseen hankkeeseen, mutta silloin kerrottiin edellyttävän paikallispalveluiden säilyvän lähellä asukkaita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.