Pu­das­jär­ven vir­tuaa­li­nen jou­lun­avaus saa en­si-il­tan­sa tänään – tätä kaikkea on luvassa tuo­reel­la vi­deol­la

"Kyllä tässä jo oikein odottaa, että näkee valmiin show´n"

Pudasjärven joulukausi avataan ensimmäisen kerran virtuaalisesti, koska koronatilanteen takia yleisötilaisuutta ei järjestetä. Jouluvaloja on jo asennettu keskustaan joulukauden alkuun liittyen.
Pudasjärven joulukausi avataan ensimmäisen kerran virtuaalisesti, koska koronatilanteen takia yleisötilaisuutta ei järjestetä. Jouluvaloja on jo asennettu keskustaan joulukauden alkuun liittyen.
Kuva: Arkistokuva

Pudasjärvellä saadaan tänään perjantaina todistaa täysin uudenlaista joulukauden avausta, kun ensi-iltansa saa Pudasjärven kaupungin, Pudasjärven Yrittäjien sekä yhteistyökumppaneiden suunnittelema ja kokoama virtuaalinen joulunavausvideo.

Kaupungin palvelusuunnittelija Minna Hirvonen kertoo, että kuvaukset ovat sujuneet hyvin.

– Hyvää materiaalia on luvassa, Hirvonen vinkkaa salaperäisesti.

Hän itse toimii virtuaalisen tilaisuuden juontajana. Kuvauksesta ja editoinnista vastaa kaupungin mediatuottaja Juha Nyman. Ääneen pääsee useampi paikkakunnalla vaikuttava henkilö, laulavat lapset sekä tietenkin joulupukki.

Otteita videon kuvauksista on julkaistu Virtuaalisen joulunavauksen Facebook-sivuilla ja kaupungin sosiaalisessa mediassa. Viimeiset kuvaukset on tehty vain hieman ennen h-hetkeä, joten taatusti tuoreita tunnelmia on tiedossa.

–Kuvaukset ovat sujuneet erittäin hyvin. Virtuaalista tapahtumaa on mielenkiintoista tehdä, mutta se vie paljon aikaa. On sovittava aikatauluja, kuvattava, editoitava, käsikirjoitettava ja niin edelleen, Hirvonen kertoo ja iloitsee siitä, että Pudasjärvi on nyt pienenä kaupunkina tekemässä jotain uutta.

Luvassa on muun muassa mielenkiintoisia puheitaja musiikkiesityksiä.

–Ennakkotunnelmat ovat hyvät. Kyllä tässä jo oikein odottaa, että näkee valmiin show´n.

Pudasjärven virtuaalista joulunavausta vietetään perjantaina 20.11.2020 kello 18.00. Joulusikermää pääsee katsomaan kaupungin Youtube-kanavalla ja osoitteessa www.pudasjarvi.fi/virtuaalinen-joulunavaus. Joulunavaus on katsottavissa myös myöhemmin.

Parasta aikaa kaupungin verkkosivuilla voi osallistua myös ilmaiseen ja kaikille avoimeen jouluarvontaan. Arvontaan pääset tästä linkistä.

Kurenalle on jo asennettu jouluvaloja taajaman valopylväisiin. Valotkin siis syttyvät ja luovat jouluista tunnelmaa paikkakunnalle.