Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven ter­veys­ase­man si­sä­il­man laatu esillä – kor­jaus­töi­hin ryh­dy­tään jo tämän syksyn aikana

Terveysaseman remontointi alkaa pikaisesti. Tavoite on parantaa sisäilman laatua.
Terveysaseman remontointi alkaa pikaisesti. Tavoite on parantaa sisäilman laatua.
Terveysaseman remontointi alkaa pikaisesti. Tavoite on parantaa sisäilman laatua.
Kuva: Toivo Kiminki

Kaupungin teknisen toimen eilisen tiedotteen mukaan Pudasjärven terveysaseman tiloissa tehdään korjaustöitä jo syksyn aikana. Työt jatkuvat ensi vuoden aikana.

Kun ne on saatu tehtyä, järjestetään kysely henkilökunnalle sekä suoritetaan tarvittaessa sisäilman laadun mittauksia. Niillä selvitetään tehtyjen korjaustoimenpiteiden onnistumista, tiedoteessa luvataan.

Pudasjärven terveysaseman vastaanoton henkilökunta tuli pari viikkoa sitten julkisuuteen kertomalla huolensa terveysaseman sisäilman laadusta.

– Nykyisin yhä useammat hoitohenkilökuntaan kuuluvat kärsivät terveysaseman sisäilman aiheuttamista vaivoista, kirjoittavat vastaanoton henkilökuntaan kuuluvat.

Heidän mukaansa tilojen sisäilmaongelmista on kärsitty jo useiden vuosien ajan ja ne ovat aiheuttaneet erilaisia oireita henkilökunnassa sekä lisänneet muun muassa astmalääkkeiden käyttöä. Myös asiakkaiden oirehtimista on havaittu.

– On syytä tuoda tämä suuri ongelma päivänvaloon, toteavat henkilökunnan jäsenet.

Terveysaseman henkilöstölle kerrottiin terveysaseman ja avohoitotalon olleen jo usean vuoden ajan rakennus- ja kosteusteknisten kunto-ja sisäilmatutkimuksien kohteena.

Syynä ovat olleet rakennuksessa havaitut hajuhaitat sekä tilojen käyttäjien oireilu. Tiloissa on tehty laajoja korjauksia. Niistä huolimatta on oireilu on jatkunut ja tiloissa joudutaan käyttämään sisäilmanpuhdistimia.

Viime aikoina tehtyjen tutkimusten perusteella on kaupungilla laadittu toimenpide- ja alustava korjaustyösuunnitelma. Tarkoituksena on poistaa putkitunnelista vaurioituneet materiaalit sekä tehdä rakenteiden tiivistyskorjauksia ja toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan sisäilman laatua.

Rakenteissa havaitut vuotokohdat tullaan tiivistämään, jotta niiden kautta ei sisäilmaan pääsisi epäpuhtauksia. Rakenteiden tiiveys varmistetaan merkkiainekokeilla ennen pinnoitustöiden aloittamista.

Korjaustöiden yhteydessä tullaan tarkastamaan avoterveydenhoitotilojen ulkoseinien rakenteiden kunto, kaupungin tiedotteessa luvataan.