Lukijalta
Mielipide

Pu­das­jär­ven Sos.dem. työ­väen-yh­dis­tys kun­ta­lais­ten asialla

Pudasjärven Sos.dem. työväenyhdistyksen ehdokaslistalla puhaltaa raikkaat tuulet. Uusia ehdokkaita on yli puolet. Tämä kertoo kiinnostuksesta oman kunnan asioiden hoitoon tulevaisuudessa.

Peruspalveluilla turvaa. Korona tulee jättämään raskaat jäljet monille eri aloille, eritoten ihmisten hyvinvointiin.

Lasten-, nuorten- ja perheiden palvelujen painopiste täytyy Pudasjärven demareiden mielestä kohdentaa nyt peruspalveluiden- ja eri toimintojen vahvistamiseen. Kuten esimerkiksi varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä nuorisotyön ohessa tapahtuvaan tukeen ja apuun.

Ennakoiva työ päihde- ja mielenterveystyössä on edullisempaa ja tehokkaampaa pitkässä juoksussa kuin hoitaa olemassa olevia ongelmia.

Syrjäytyminen ja yksinäisyys on sekä lasten- ja nuorten kuin myös ikäihmisten keskuudessa korona- aikana lisääntynyt.

Tavoitteena pitää olla mahdollisimman varhainen ja oikea-aikainen apu ja tuki, joilla ehkäistään raskaamman avun tarve. Sosiaali- ja terveysuudistuksen tullessa Pudasjärven vastuulle jää edelleen kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.

Työtä omasta kunnasta. Pudasjärven demarit kantavat huolta kunnan työllisyystilanteesta. Peruspalvelut rahoitetaan verovaroilla, jotta verotuloja saadaan, tarvitaan työpaikkoja tänne.

Kaupungin velkataakka on jo nyt raskas, se täytyy pysäyttää. Viime vuosina on investoitu paljon, nyt on aika rauhoittaa tilanne. Pudasjärven vetovoiman yhtenä lisääjänä ovat työpaikat, sitä kautta saisimme lisää asukkaita kuntaan.

Työllistymisen tukeminen ja tasa-arvoistaminen on tärkeä. Paikallisten työllistäminen on ensiarvoisten tärkeää, täällä on paljon ammattitaitoisia työntekijöitä, jotka valitettavasti siirtyvät naapurikuntiin töihin, jos heidän työpanostaan ei arvosteta täällä.

Matkailu ja luonto vetovoimana. Kysyimme ulkomailla asuvalta pudasjärveläislähtöiseltä, mitä hän kertoo kotipitäjästään, kun kysytään miksi tänne kannattaisi tulla vierailemaan? Hän vastasi kertovansa puhtaasta ja kauniista luonnosta, upeista retkeilymahdollisuuksista ja maailman parhaasta juomavedestä.

Pudasjärven demarit ovat täysin samaa mieltä ja edelleen meidän tulisi mielestämme pystyä lisäämään myös täällä keskustan lähellä olevien upeiden retki- ja luontopaikkojen vetovoimaa ja tuotteistamista.

Ne ovat lapsiperheiden lähellä ja esimerkiksi pyöräilyn lisääminen voisi olla yksi kehittämisen kohde. Tämä kaikki voidaan tehdä luonnon ja ihmisen hyvässä tasapainossa.

”Kaupungin velkataakka on jo nyt raskas, se täytyy pysäyttää. Viime vuosina on investoitu paljon, nyt on aika rauhoittaa tilanne.”

Syötteen merkitys on todella tärkeä kunnallemme ja sen mainonta aivan ruohonjuuritasollakin on tärkeä.

Positiivisen mainonnan merkitys tänä päivänä somekanavilla on juuri se, joka tuo näkyvyyttä, jota täällä vielä edelleenkin tarvitsemme Pudasjärvelle.

Kulttuuriperimämme on tärkeä meille jokaiselle. Meillä on täällä upea kotiseutumuseo, jota täytyy vaalia ja pitää kunnossa. Tämän rinnalle Pudasjärven demarit näkisivät erämuseon perustamisen, joka toisi myös työpaikkoja.

Pudasjärven Sos.dem. työväenyhdistys