Eduskuntavaalit: En­nak­ko­ää­nes­tyk­sen lop­pu­ki­ri: tiis­tai­na 410 kävi ää­nes­tä­mäs­sä Pu­das­jär­vel­lä – Jo 38,3 pro­sent­tia käyt­tä­nyt ää­nioi­keu­ten­sa, Tai­val­kos­kel­le ää­nes­tä­nyt jo yli 40 pro­sent­tia

Kolumni: Taa­lak­sen vai Ol­li­kai­sen lin­jal­la? – Metsien hii­li­nie­lu­jen ko­ros­tu­mi­nen il­mas­ton­muu­tos­kes­kus­te­lus­sa on suo­ma­lai­nen eri­koi­suus

Eduskuntavaalit: Ii­jo­ki­seu­dun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Pu­das­jär­ven pe­rus­suo­ma­lai­set vaa­ti­vat: Kun­ta­lai­nen ensin

Tulevalla valtuustokaudella toiminnan keskiöön nousee talous. Valtuusto hyväksyi joulukuussa 2020 talouden sopeutusohjelman. Mitään kovin radikaaleja keinoja paketti ei pitänyt sisällään, vaikka niille ilmeinen tarve olisi ollutkin ja perussuomalaisten valtuustoryhmä niitä oli vailla. Isot päätökset odottavat nurkan takana. Tällaisena aikana, kun kirstun pohja kolisee ja velat painavat päälle, ei voida vastuullisuuden nimissä kuntalaisille pilvilinnoja luvata.

Kuntien tärkein tehtävä on kuntalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen – peruspalvelut tulee turvata ja säilyttää, käytössä olevat varat tulee kohdistaa ensisijaisesti näiden kuntoon laittamiseksi. Tämän lupauksen perussuomalaiset kuntalaisille antavat.

Uusi valtuusto on haastavan paikan edessä, syömävelkaa on jouduttu ottamaan ja velkaantuminen on kasvanut voimakkaasti. Asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen, kaikki turhat ja toissijaiset menot, kuten ylimitoitetut ja turhat rakennus- ja infrahankkeet on jäädytettävä. Näistä yksi esimerkki on Ranuantien risteysalueen remontointi, johon on alustavasti varattu 100 000 euroa rahaa. Valtuuston päätös on käsittämätön, eritoten, kun samaan aikaan äänestyspäätöksellä lakkautettiin terveysaseman viikonloppupäivystys, säästöä sama 100 000 euroa. Terveysaseman viikonloppupäivystys on olennainen osa kuntalaisten peruspalveluja ja sen toiminta on palautettava.

Tulevalla kaudella otetaan tarkasteluun myös kouluverkko. Perussuomalaiset eivät hyväksy yhdenkään kyläkoulun lakkauttamista säästösyistä. Ihmisten asuin- ja elinympäristöt sekä matkailuyrittäjyyden mahdollisuudet tulee turvata. Tehottomat ja veronmaksajille kohtuuttoman kalliiksi tulevat tuulivoimahankkeet tulee lopettaa heti alkuunsa. Pudasjärvellä veroprosenttia nostettiin samaan aikaan, kun peruspalveluista leikattiin. Näin ei voi olla. Yhteiset varat täytyy käyttää kuntalaisten hyväksi; ei brändäämiseen tai kulissien kiillottamiseen, paisuvaan hallintoon, koordinaattoreihin ja tuloksettomiin hankkeisiin. Veroprosentti tulee palauttaa entiselleen yritystoiminnan kannattavuuden ja kuntalaisten ostovoiman turvaamiseksi.

Pudasjärven Perussuomalaiset ry