Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven oma "Hurs­ti" jakoi hyvää – yhdessä te­ke­mi­nen vuoden 2017 tee­mak­si Pu­das­jär­vel­lä

Kaupungin järjestämässä uuden vuoden vastaanotossa yhdessä juhlimassa oli vajaa 900 pudasjärvistä ja muualta tullutta.
Kaupungin järjestämässä uuden vuoden vastaanotossa yhdessä juhlimassa oli vajaa 900 pudasjärvistä ja muualta tullutta.
Kaupungin järjestämässä uuden vuoden vastaanotossa yhdessä juhlimassa oli vajaa 900 pudasjärvistä ja muualta tullutta.
Kuva: Toivo Kiminki

Pudasjärven kaupungin järjestämiin uuden vuoden juhlallisuuksiin oli tilattu kaksi soppatykillistä hernekeittoa.

– Toinen jäi täyteen, kun juhla loppui. Sain kaupunginjohtajalta luvan päättää, mitä sen kanssa teen. Hukkaan ei ruokaa vähin kummin panna, sen olin illan mittaan päättänyt, pitopalveluyrittäjä Alpo Illikainen kertoo.

Hän arvelee lauantai-illan hernekeittoannoksen maistuneen kirjastotalon pihalla noin 550 kävijälle.

Illikainen aloitti sunnuntaina puhelinkierroksen. Hän kyseli tiukoilla olevilta perheiltä ja muilta kiinnostusta ilmaiseen hernekeittoon. Sitä löytyi, kolmen tunnin kiertelyn jälkeen mies pääsi pesuhommiin.

– Kyllä oli tyytyväisiä ihmisiä. Monet ottivat keittoa sankollisen, sanoivat että kyllä se syötyä tulee. Ihmettelivät kun ilmaiseksi jaoin, sanoin että kaupunki tarjoaa.

Pudasjärvellä on ollut viime vuosina tekemisen meininkiä. Olemme monissa asioissa maailman parhaita, vielä paremmiksi tulemme.

Yhdessä tekeminen, jonka kaupunginjohtaja Tomi Timonen illan puheessaan nosti Pudasjärven teemaksi ja iskulauseeksi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, alkoi siis toden teolla heti vuoden alussa.

Hän muistutti Suomessa yhdessä ponnistellen rakennetun yksi maailman parhaista yhteiskunnista, vieläpä ihmiskunnan historiaa katsoen todella lyhyessä ajassa.

– Yhdessä saamme Pudasjärvellä Suomen juhlavuotena aikaan sellaisia tapahtumia ja sellaista yhteenkuuluvuuden tunnetta, jonka muistamme vielä vuosia.

Pudasjärvellä on ollut viime vuosina tekemisen meininkiä. Olemme monissa asioissa maailman parhaita, vielä paremmiksi tulemme tekemällä entistä enemmän yhdessä, Timonen yllytti.

Ylitalo kiitteli erityisesti hyvää terveyttään, sen oli juuri todettu oikeuttavan ajokortin hallintaan kahta lisävuotta.

Ihan hyvältä sanoi alkavan vuoden näyttävän omastakin näkökulmastaan Hanna Pesälä. Itsellä on töitä ja Pudasjärvelle on tehty lasten ja nuorten hyväksi paljon hyvää työtä uusista terveellisistä rakennuksista alkaen, hän kiitteli.

– Kylläkait täällä passaa, sanoi Yli-Kuresta Kurenalle juhlahumua katsomaan ajellut Arvo Ylitalo.

Oikein hyvältä kehui 85-vuotias mies Suomen itsenäisyyden juhlavuoden näyttävän niin oman elämän kuin koko yhteiskunnan kannalta. Ylitalo kiitteli erityisesti hyvää terveyttään, sen oli juuri todettu oikeuttavan ajokortin hallintaan kahta lisävuotta.

Positiiviset olivat odotukset myös lumisateen keskeltä kirjastotalon juhlaa katsomaan kävellyt Viena Liehu. Päättynyt vuosi on ollut hyvä, eikä näkyvissä ole hänestä sellaista, etteikö uudestakin hyvä tulisi.

– Ei voi vuotta aloittaa kuin positiivisin mielin. Suottahan sitä heti alkuun pilalle murjottamaan, naureskeli pudasjärveläislähtöisen vaimonsa kanssa Turusta lomalle tullut Kari Pieskä.

Nelivuotias Kalervo, kuusivuotias Aurora ja seitsemänvuotias Minerva Voltti olivat erityisesti nauttineet lumesta, josta oli muotoiltu piha täyteen erilaisia lumieläimiä.

Ilotulitus ja illan muukin ohjelma olivat Turun lomalaisten mielestä ihan sopiva tapa aloittaa itsenäisyyden juhlavuosi Pudasjärvellä.