Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven kau­pun­gin metsiä ja yleisiä alueita rai­va­taan kesällä – Työ­pe­ta­ri työl­lis­tä­mäs­sä met­sä­töi­hin

Perustettavan metsätyöryhmän työkohteina ovat kaupungin omistamat metsät ja maa-alueet. Lisäksi metsätyöryhmä voi tehdä kokonaisvaltaista maisemanhoitoa.
Perustettavan metsätyöryhmän työkohteina ovat kaupungin omistamat metsät ja maa-alueet. Lisäksi metsätyöryhmä voi tehdä kokonaisvaltaista maisemanhoitoa.
Kuva: Toivo Kiminki

Viime kesän kokemusten mukaan hyväksi havaittu metsätyöryhmä olisi jälleen aloittamassa pääasiassa kaupungin puistomaisten metsien raivaukset, mahdollisesti työpanosta tarjottaisiin muillekin metsänomistajille.

Ryhmän aloittamista ovat esittäneet kaupungin tekninen ja kehittämistoimi. Toteuttajaksi on tulossa Työpetari.

Se kaavailee mallista uudenlaista toimintaa osallistavan budjetoinnin ja työllistämisen puolelle. Yhdistys on tarjonnut kaupungille noin 30 000 euron kesäurakkaa.

Palkattavien työntekijöiden palkkaeurot saadaan suunnitelman mukaan työllistämisperusteisina. Lisäksi neljän hengen ryhmälle tarvitaan vetäjä sen puolen vuoden toiminnan ajaksi.

Siihen Työpetari on esittänyt kaupunginhallitukselle 15 000 euron määrärahapyynnön. Rahat ovat tulossa kaupungin omaan työllistämiseen varatuista osallistavan budjetoinnin euroista.

Lisäksi suunniteltu metsätyöryhmä saisi käyttöönsä työkalut kaupungilta.