Pu­das­jär­ven jou­lu­na­vaus vir­tuaa­li­se­na – jou­lu­kau­den avaus to­teu­te­taan tänä vuonna täysin uudella tavalla

Etukäteen valmistettu joulusikermävideo tuo mukanaan myös paljon uusia mahdollisuuksia.

Pudasjärven kaupunki ja Pudasjärven Yrittäjät ry järjestävät perinteisen joulunavaustilaisuuden tänä vuonna vähemmän perinteisesti eli virtuaalisesti. Mukana menossa on myös joulupukki. Kuva viime vuoden joulunavauksesta.
Pudasjärven kaupunki ja Pudasjärven Yrittäjät ry järjestävät perinteisen joulunavaustilaisuuden tänä vuonna vähemmän perinteisesti eli virtuaalisesti. Mukana menossa on myös joulupukki. Kuva viime vuoden joulunavauksesta.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärvellä ei tänä vuonna kokoonnuta torille iloitsemaan joulukauden avausta ja jouluvalojen syttymistä. Perinteisesti väkeä on kokoontunut satamäärin joulutorille ostoksille, jutustelemaan glögimukin ääreen sekä katsomaan jouluista ohjelmaa.

Koronarajoitusten takia Pudasjärven kaupunki, Pudasjärven Yrittäjät ja muut yhteistyökumppanit ovat päättäneet, että perinteiseen tapaan joulunavausta ei järjestetä. Isossa yleisötapahtumassa ei välttämättä ole mahdollista varmistaa esimerkiksi turvaväleistä huolehtimista.

– Mitään riskejä koronan suhteen ei voi nyt ottaa, toteavat järjestäjät.

Joulunavausta pidetään kuitenkin niin tärkeänä ja mukavana perinteenä, että tapahtumaa ei haluttu perua. Sen sijaan järjestäjät halusivat keksiä uusia keinoja joulumielen tuomiseen:

– Joulunavaus siirretään kokonaan verkkoon. Pudasjärvellä nähdään nyt ihan uudenlainen, virtuaalinen joulunavaus, kertovat tapahtumaa suunnitelleet Pudasjärven Yrittäjien puheenjohtaja Tommi Niskanen sekä kaupungin markkinoinnin ja viestinnän palvelusuunnittelija Minna Hirvonen.

Pudasjärven virtuaalista joulunavausta vietetään perjantaina 20.11.2020 kello 18.00. Joulusikermää pääsee katsomaan tästä linkistä ja kaupungin Youtube-kanavalla.

Kaupungin verkkosivuille on avautunut Joulunavaus-sivu, josta löytyy linkki videoon sekä jouluarvontalomake. Pudasjärven joulunavaukseen on vuosien ajan kuulunut arvonta, joka toteutetaan nyt verkossa kaikille avoimena arvontana.

Arvonnassa voi voittaa muun muassa lahjakortteja pudasjärveläisiin yrityksiin, Iijokiseudun yllätyskasseja, Pudasjärvi-aiheisia lahjaesineitä sekä Puikkarin uimalippuja.

– Kaikkien kannattaa osallistua ilmaiseen arvontaan. Arvontaan pääsee tästä linkistä.

Virtuaalisessa joulunavauksessa tullaan näkemään sekä uutta että perinteistä. Täysin uudesta toteutustavasta huolimatta joulunavauksessa on mukana monia tuttuja ohjelmanumeroita.

Ohjelmassa tulee olemaan muun muassa kaupungin, seurakunnan, yrittäjien ja Syötteen toimijoiden tervehdykset sekä lasten musiikkiesitys.

Pudasjärven joulunavauksen ehdoton kunniavieras ja lasten suuri suosikki on aina ollut joulupukki.

– Joulupukki on varmasti mukana myös tänä vuonna, järjestäjät lupaavat.

– Nähtäväksi jää, mitä pukki videolla kertoo ja puuhailee.

Etukäteen valmistettu joulusikermävideo tuo mukanaan myös paljon uusia mahdollisuuksia. Kuvalla on suuri voima:

– Yleisö laajenee. Nyt voimme esitellä Pudasjärveä paljon suuremmalle väkimäärälle, Tommi Niskanen miettii.

Videon kuvaamisesta vastaa Pudasjärven kaupungin mediatuottaja Juha Nyman ja juontajan roolissa nähdään Minna Hirvonen.

– Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu katsomaan jouluvideon. Samalla joulunaikaan voi virittäytyä kotisohvalla ja vaikka omia jouluvaloja ripustamalla.

Joulukauden alkuun kuuluu luonnollisesti myös jouluvalojen sytyttäminen Kurenalle – niin myös tänä vuonna. Jouluvalot ripustetaan lähipäivien aikana, ja ne loistavat aina vähintään loppiaiseen saakka.

Parasta aikaa suunnitellaan myös, voisiko keskustan uuteen liikenneympyrään tuoda jouluista somistusta kaikkien iloksi.

Tänä vuonna torilla ei nähdä väentungosta koronarajoitusten takia.
Tänä vuonna torilla ei nähdä väentungosta koronarajoitusten takia.
Kuva: Toivo Kiminki

Pudasjärven virtuaalinen joulunavaus

Pudasjärven virtuaalinen joulunavausvideo saa ensi-iltansa perjantaina 20.11.2020 kello 18.00 netissä osoitteessa https://www.pudasjarvi.fi/virtuaalinen-joulunavaus ja kaupungin Youtube-kanavalla.

Joulunavaus on katsottavissa myös myöhemmin.

Uudenlaisen joulunavauskokemuksen tarjoavat Pudasjärven kaupunki ja Pudasjärven Yrittäjät ry yhteistyössä useiden paikallisten toimijoiden kanssa.