Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Poliisi valvoo lii­ken­net­tä kou­lu­jen al­kaes­sa – myös kou­lu­jen al­ka­mis­vii­kon­lo­pun juh­lin­ta te­ho­tark­kai­lus­sa

-
Kuva: Maiju Teeriaho

Poliisi kehottaa muita tiellä liikkujia huomioimaan uudet pienet tielläliikkujat, kun koulut alkavat pian Oulun poliisilaitoksen alueella.

Autoilijoiden kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin.

Oulun poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä ja turvaa lasten koulutietä eri puolilla poliisilaitoksen aluetta. Valvonta aloitetaan torstaina ja sitä jatketaan ensi viikon ajan.

Poliisi muistuttaa, että päävastuu lasten liikenneturvallisuudesta on aikuisilla, oli liikenteessä sitten omia tai toisten lapsia.

Autoilijoiden kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin. Huoltajien kannattaa myös käydä koulumatka läpi yhdessä pienten lastensa kanssa ennen koulujen alkua.

Poliisi muistuttaa, että päävastuu lasten liikenneturvallisuudesta on aikuisilla, oli liikenteessä sitten omia tai toisten lapsia.

Nuorten juhlintaa koulujen alkamisviikonloppuna valvotaan myös tehostetusti.

Valvonnassa puututaan päihteiden hallussa pitämiseen, kokeiluun ja käyttöön sekä päihteiden välittämiseen alaikäisille.

Valvontaa kohdennetaan erityisesti kaupunkien ja kuntien keskuksiin, puistoihin ja toreille. Myös tiedossa olevat nuorten sosiaalisessa mediassa sopimat kokoontumispaikat huomioidaan.