Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen val­tuu­te­tuis­ta suuri osa on ar­voil­taan vah­vas­ti oi­keal­la – Katso, miten vas­tauk­set si­joit­tu­vat ar­vo­kar­tal­le

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuutetut ovat arvokartalla vahvasti oikealla. Myös konservatiivisiipi on vahva, vaikka vastapainona uunituoreessa aluevaltuustossa on myös joukko arvoiltaan liberaaleja valtuutettuja.

Arvokartta on muodostettu huomioimalla eri puolueiden kaikkien ehdokkaiden vaalikonevastaukset jokaisesta kunnasta. Sen jälkeen ehdokkaat on sijoitettu poliittiselle nelikentälle konservatiivi-liberaali sekä oikeisto-vasemmisto -akselilla.

Arvokartta antaa hyvän yleiskuvan siitä, mihin kohtaan nelikenttää puolueet keskimäärin sijoittuvat, vaikka yksittäisten ehdokkaiden kohdalla sijainti voi olla suhteellisen kaukanakin puolueesta.

Katso täältä, miten valtuutettujen vastaukset sijoittuvat arvokartalle. Vieritä linkistä avautuvaa sivua hieman alaspäin, niin näet arvokartan.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen vaalivoittajaksi ja aluevaltuuston suurimmaksi puolueeksi 32 valtuutetulla noussut keskusta ja yhdeksällä valtuutetulla kolmanneksi sijoittunut pääministeripuolue sdp sijoittuvat selkeimmin arvokartan keskivaiheille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.