Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pi­meäl­lä on oltava tark­ka­na – per­jan­tai on lii­ken­tees­sä vaa­ral­li­sin päivä ja se on va­li­tet­ta­vas­ti tullut to­dis­tet­tuaElämme pimeää aikaa, kun aurinko laskee jo iltapäivällä eikä lumikaan vielä valaise kulkijoita. Pimeää ei tarvitse pelätä, mutta tähän aikaan tiellä liikkujien on oltava erityisen tarkkana. Muutenkin liikenneolosuhteet saattavat muuttua nopeasti: pakkanen liukastuttaa tienpinnat tai lumisade yllättää autoilijat.

Kaikista viimeisen viiden vuoden aikana sattuneista liikennevakuutuksesta korvatuista eläinonnettomuuksista yli puolet sattuu kello 18 jälkeen illalla eli pimeän tai hämärän aikaan, kerrotaan Iijokiseudun verkossa julkaistussa tuoreessa artikkelissa. Ei ole turhaa terästää toimintaa hämärän laskeuduttua.

Olennaista on myös keskittyä etenkin suuremmilla teillä tarkkaavaiseen ajamiseen ja tilannenopeuteen, sillä suurin osa kolareista sattuu maantienopeuksissa eli silloin, kun ajetaan yli 80 km/h -rajoituksen alueella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.