Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Oulun ko­ro­na­ti­lan­ne pa­laa­mas­sa kiih­ty­mis­vai­heen kyn­nyk­sel­tä pe­rus­ta­sol­le, suo­si­tuk­sia jat­ke­taan jou­lu­kuul­le saakka – "Vai­kut­tai­si siltä, että annetut suo­si­tuk­set ovat pur­reet"

Oulussa suositellaan kasvomaskien käyttöä julkisissa sisätiloissa 3. joulukuuta saakka.
Oulussa suositellaan kasvomaskien käyttöä julkisissa sisätiloissa 3. joulukuuta saakka.
Kuva: Pekka Peura

Oulun alueen koronasuosituksia jatketaan joulukuun 3. päivään saakka. Asiasta kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Koronakoordinaatioryhmän mukaan Oulun koronatilanne on palaamassa kiihtymisvaiheen kynnykseltä kohti perustasoa. Oulun koronatartunnoissa oli piikki syyslomaviikolla ja viikko sen jälkeen, mutta nyt tartunnat ovat pysyneet maltillisina.

Oulun kaupunki kertoi tiistaina, että päivän aikana on kello 13 mennessä todettu kolme uutta koronatapausta.

– Vaikuttaisi siltä, että annetut suositukset ovat purreet. Kiitos tästä kuuluu tietysti kaikille alueen asukkaille, jotka ovat suosituksia noudattaneet, koordinaatioryhmän puheenjohtaja OYS:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen toteaa tiedotteessa.

Suositukset olivat voimassa alun perin 12. marraskuuta saakka, mutta alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti tiistaina, että suosituksien voimassaoloaikaa jatketaan.

Oulun alueella suositellaan, että kasvomaskia käytettäisiin julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus ei koske yläkouluja ja toisen asteen oppilaitoksia. Lisäksi suositellaan, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä.

Ryhmäharrastuksissa suositellaan noudatettavan tarkennettuja turvallisuusohjeita. Lisäksi suositellaan, ettei riskiryhmäläisten luona vierailtaisi 10 päivään sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kohonnut riski altistua koronavirukselle. Suosituksen mukaan tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi ravintolat, yleisötapahtumat ja harrastukset.

Kokoontumisessaan koordinatioryhmä totesi myös sen, että koronaepidemia on Pohjois-Pohjanmaalla yhä perustasolla.

Muualla Pohjois-Pohjanmaalla ovat yhä voimassa suositukset maskien käytöstä julkisessa liikenteessä sekä etätyön tekemisestä.

Koronakoordinaatioryhmä muistuttaa, että suositukset kannattaa huomioida myös esimerkiksi pikkujoulujen suunnittelussa. Pikkujoulujen järjestämisessä tulisi huolehtia turvaväleistä, noudattaa käsihygieniaa ja yskiä hihaan tai nenäliinaan sekä jättää oireisena osallistumatta kokoontumisiin.

Juttua muokattu kello 17.54: Lisätty tieto tiistain tartunnoista.