Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Ou­lu-Koil­lis­maan pe­las­tus­lii­ke­lai­tos: Ku­ren­kar­ta­non väes­tön­suo­jaa ei saa käyttää po­ti­las­huo­nee­na

Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen lausunnossa todettiin, että rakennusluvan vastainen käyttö potilashuoneena on lopetettava Kurenkartanossa. Näin myös toimittiin.

Iijokiseutu uutisoi keskiviikkona, että Pudasjärvellä Kurenkartanossa on käytetty lisätilana huonetta, joka on rakennettu väestösuojaksi.

Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitos on antanut lausunnon Kurenkartanon hoitolaitoksen kyseiseen huoneeseen liittyen 15. tammikuuta 2021.

Lausunossa todetaan, että rakennusluvan vastainen käyttö potilashuoneena on lopetettava pelastuslakiin vedoten.

– On tullut ilmi, että hoitolaitoksessa käytetään väestönsuojaa vanhusten potilashuoneena. Väestönsuoja on määritelty rauhanajan käytössä päiväkäyttöiseksi kuntoutustilaksi eikä siihen ole tehty käyttötarkoituksen muutosta potilashuoneeksi, lausunnossa mainitaan ja jatketaan:

– Ei ole arvioitu täyttääkö tila hoitolaitoksen palo-osastoinnin ja poistumisturvallisuuden vaatimuksia. Rakenteellisen paloturvallisuuden ja poistumisturvallisuuden näkökulmasta pelastusviranomaisena lausun, että rakennusluvan vastainen käyttö potilashuoneena on lopetettava, rakennusluvassa ei ole osoitettu edellä mainittua toimintaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.