TULVAT: Pu­das­jär­vel­le tul­va­va­roi­tus – Hyy­de­tul­vat kas­tel­leet mökkejä Poh­jois-Poh­jan­maal­la

KORONA: THL: Pu­das­jär­vel­lä jälleen seit­se­män uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – viime viikon ko­ko­nais­mää­rä rikki jo kes­ki­viik­ko­na

Mielipidekirjoitus

Onko rau­has­ta pu­hu­mi­nen unoh­tu­nut – "Onko ih­mis­kun­ta ko­ko­nai­suu­des­saan jo niin tur­tu­nut, että sodat ja tap­pa­mi­set yleensä kuu­lu­vat tähän hullun myllyyn joille ei voida mitään"

Pudasjärvi

Kun seuraa tätä maailman menoa, uutisten ja yleensä medioiden juttuja maailmalla tapahtuneiksi asioiksi, niin tulee melko äkkiä sellainen olo että vain väkivalta ylittää uutiskynnyksen.

Maailmassa käydään raakoja sotia ja ihmisten rääkkäämistä ja tappamista, viattomat ihmiset, lapset, vanhukset, naiset ym heihin verrattavat kärsivät . He kokevat nälkää, kodittomuutta, vihaa, kuolemanpelko on jokapäiväistä.jne.

On hiljaisesti aina ajatella ja toivoa, että niillekin ihmisille löytyisi maailmalta sellainen maa ja olot ettei tarvits elää ainaisessa pelossa. Maassa ja lähialuella olisi rauha ja kunnioitus ihmiselämää kohtaan.

Onko ihmiskunta kokonaisuudessaan jo niin turtunut, että sodat ja tappamiset yleensä kuuluvat tähän hullun myllyyn joille ei voida mitään ja melkein saa sen kuvan, että suhtaudutaan sotaan kuin johonkin urheilukilpailuun, kuka voittaa periaatteella.

Ei ole ollenkaan ihme, että sodan jaloista ihmiset yrittävät hakeutua turvaan maihin jonne on teoriassa mahdollista päästä, mutta siihenkin on keinottelijat ehtineet ja monet ovat maksaneet siitä, että ovat joutuneet veden varaan ja hukkuneet.

Monet valtiot ovat sitoutuneet ottamaan ns.kiintiö pakolaisia tietyn määrän, joihin ovat budjeteissaan varanneet rahoituksen, niin on Suomikin tehnyt.

Mutta ei pakolaisen kohdalla ole vieläkään tie auki turvalliseen elämään, muuten, kun ei ole juuri kuoleman pelkoa. Asioita täytyy odottaa ennen kun lopullisesti selviää saako maan kasalaisuuden ja minkä kunnan jäsenyyden ja käydäänkö heistä ankara kiistely onko he ihmisiämuiden joukossa.

Mutta niillä rahoilla,mitä maailmassa vieläkin sämpätään sotavarusteluun sellaisia rahamääriä, että niistä puoletkaan jos ohjattaisiin rauhan rakentamiseen, niin ihmiskunnalla olisi jo paljon pelottoman tuntuiset olot.

Aina on mielestäni ja varmaan muillakin, että huonokin rauha on parempi mitä sotatila ja muu verrattava tappaminen.

Onneksi elämme rauhan aikaa ja on ilo toivotella hyvää ja raikkaita syysilmoja, vaikka pimeää onkin, mutta kyllä se siitä kirkastuu.

Lääkäri sanoi miehelle, että alkoholi on hitaasti tappavaa myrkkyä. Mies, että ei hällä ole kiirettä.

Erkki Honkanen