LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

Oma­ko­ti­ta­lo syttyi tuleen Pu­das­jär­vel­lä – palo sai alkunsa hyt­tys­kar­kot­ti­mes­ta

Noin 150-neliöinen omakotitalo syttyi palamaan Pudasjärvellä Sotkajärventiellä tänään sunnuntaina. Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen noin kello 13.40 aikaan.

Päivystävä palomestari Kari Kuosmanen kertoo, että palo sai alkunsa rakennuksen päädyssä olleelta terassilta. Syynä oli Kuosmasen mukaan sytytettynä ollut hyttyskierukka.

Talon asukkaat tekivät alkusammutuksen ja estivät paloa leviämästä läheisiin piharakennuksiin. Palo saatiin tukahdutettua kolmen pelastusyksikön voimin. Talon päätyä jouduttiin purkamaan, mutta muuten vahingot jäivät Kuosmasen mukaan vähäisiksi olosuhteisiin nähden. Henkilövahinkoja ei syntynyt.

Jälkisammutus– ja raivaustyöt olivat käynnissä noin kello 14.45 mennessä. Kuosmanen kehottaa kaikkia olemaan varovaisia sytytettävien karkottimien suhteen ja sijoittamaan ne aina palamattomalle alustalle.