Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ohi­tus­kais­to­ja tar­vi­taan Ou­lun­tiel­le – Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­hal­li­tus: "myös Iijoen sillan vä­li­tys­ky­kyä tulisi nostaa"

Valtion väyläverkon investointiohjelma ei vakuuta maakunnassa. Myös raideyhteydet esille.

Pudasjärvi

Pudasjärven kaupunginhallituksella oli sanottavaa valtion väyläverkkojen investointiohjelmaan. Pudasjärveläiset muistuttavat, että maakuntakeskusten välisten yhteyksien kehittämiseksi esitetään edelleen, että valtatie 20:lle eli Ouluntielle tulee lisätä ohituskaistoja välille Oulu-Pudasjärvi.

Vastaavasti Kuusamon kaupunginhallitus on aiemmassa lausunnossaan esittänyt kolmea ohituskaistaa erityisesti Taivalkosken ja Pudasjärven välille.

Valtatie 20:n välityskyky niin matkailun, työssäkäyntiliikenteen kuin myös teollisuudennäkökulmasta vaatii Pudasjärven kaupunginhallituksen mukaan tieluokituksen parantamista niin tieväylän kuin myös Iijoen sillan osalta.

– Sillan alimitoitettu kapasiteetti rajoittaa valtatien  kehittämistä ja uuden standardin mukaisen raskaan liikenteen hyödyntämismahdollisuuksia, muistuttaa kaupunginhallitus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.