Koronaepidemia: Mas­ki­suo­si­tus lie­ven­tyi Pu­das­jär­vel­lä – Viime päivinä useita mah­dol­li­sia ko­ro­na-al­tis­tu­mi­sia

Tuulivoima: Pu­das­jär­vel­le useita tuu­li­voi­ma­tu­lok­kai­ta – ­Tol­pan­vaa­ran puisto myö­häs­ty­mäs­sä vuo­del­la

Tilaajille

Nopea ve­res­tys ja terävät sakset avain­te­ki­jöi­nä – ka­las­tus­neu­vos Markku Myllylä jakaa per­kaus­vink­kin­sä: "Ei ole ra­ket­ti­tie­det­tä"

Kalan käsittelystä tulee helpompaa ja mukavampaa, kun välineet ovat kunnossa. Kuusamolainen kalastusneuvos Markku Myllylä avaa vinkkinsä kalan onnistuneeseen käsittelyyn.

Kalastusneuvos Markku Myllylä sanoo suomalaisten kalankäsittelytaidon huvenneen sitä mukaa mitä kauppoihin on tullut valmiina kalatuotteita. Enää perkaus ja fileointi eivät ole suomalaisilla verissä, Myllylä sanoo.
Kalastusneuvos Markku Myllylä sanoo suomalaisten kalankäsittelytaidon huvenneen sitä mukaa mitä kauppoihin on tullut valmiina kalatuotteita. Enää perkaus ja fileointi eivät ole suomalaisilla verissä, Myllylä sanoo.
Kuva: Petri Markkanen

Jämäkät, terävät ja varta vasten kalanperkuuseen tarkoitetut sakset. Siinä onnistuneen kalankäsittelyn ehkä tärkein työväline, sanoo kuusamolainen kalastusneuvos Markku Myllylä peratessaan ahvenia mökillään Rukajärven rannalla.

– Näitä ei voita mikään varsinkaan jos useita kymmeniä kaloja perkaa kerralla. Ergonomiset, nopeat ja turvalliset. Ahvenen suolestus onnistuu helposti ja tällä saa myös hauen sivuevät nopeasti napsaistua pois, Myllylä selostaa rauhalliseen tapaan samalla kalanpäitä irrotellen.