HILLAT JA MARJAT: Hil­las­tus le­viä­mis­vai­hees­sa – Rä­mei­den ja korpien hillat näyt­täi­si­vät olevan pa­rem­pia, niillä hilla kypsyy myö­hem­min

Juuri nyt: Pi­lik­ki­viik­ko alkoi maa­nan­tai­na – Kuka on tämän vuoden pi­lik­ki­mes­ta­ri?

MIELIPIDE: Teks­ta­rit ja soitot 0400 280671: Kiitos Ku­re­na­lan ky­lä­seu­ral­le torin yl­lä­pi­dos­ta

Nie­mi­ta­lo sai kirjat ja tu­liai­set – Pu­da­jär­ven kir­jas­ton ko­ti­pal­ve­lu saatiin alkuun

Juuso Pitkänen toi kotipalvelukassin ensimmäiselle palvelun asiakkaalle Eliina Niemitalolle. Pertti Polojärvi ja Juuso Pitkänen saivat istahtaa kahvipöytään Niemitalojen keittiössä. Eliina Niemitalo ehti silmäillä miesten tuomisia.
Juuso Pitkänen toi kotipalvelukassin ensimmäiselle palvelun asiakkaalle Eliina Niemitalolle.
Juuso Pitkänen toi kotipalvelukassin ensimmäiselle palvelun asiakkaalle Eliina Niemitalolle.
Kuva: Toivo Kiminki

Syksyllä alkuun pantu Pudasjärven kirjaston hanke, jossa palveluita tarjotaan asiakkaille kotiin asti, saavutti yhden tavoitteen alkuviikolla. Kirjastoauton kuljettaja Juuso Pitkänen toimitti ensimmäisen kotipalvelukassillin asiakkaalle.

Sivakkatielle tehdylle ensimmäiselle käynnille lähti matkaan myös kirjastonhoitaja Pertti Polojärvi, joka on hanketta vetänyt. Kotonaan odotti Eliina Niemitalo, joka oli juhlan kunniaksi pannut pöydän koreaksi toivotuille vierailleen.

– Mukavia asioita te kirjastossa keksitte, meille tämä on kyllä tarpeen.

Niemitalot, Eliina ja miehensä Toivo, eivät oikein omikseen kirjaston asti pääse. Kun toinen tarvitsee rollaattoria ja toisella on näkövammaa, on kulkeminen työlästä, Eliina Niemitalo harmittelee.

Kun uudesta palvelusta vanhustenviikon tilaisuudessa kerrottiin, oli päätös heti selvä. Oulussa asuvat tytöt ovat tarjoutuneen käyttämään vanhempiaan kirjastossakin, mutta uuden palvelun kauttahan lukemista tulee vaikka olohuoneeseen asti, Niemitalo iloitsee.

– Nuorempana luin paljon, sitten Kollajalla asuessa oli kiireitä ja se jäi vähemmälle. Nyt kun ei käsityöt enää oikein onnistu, pitää taas alkaa lukemaan.

Rakkausromaanit ovat Niemitalon mielilukemista. Pari Enni Mustosen kirjaa Pitkäsen tuomasta kassista löytyikin. Myös kirjaston lehtiä oli mukaan laitettu, nekin luetaan, tyytyväinen vastaanottaja vakuutti.

Kuukauden kuluttua Pitkänen pistäytyy Niemitaloilla, tuo kirjakassissa uutta lukemista ja nappaa luetut mukaansa palautettaviksi. Pitäisiköhän alkaa uudestaan lukemaansitä Aino Räsäsen Helena-sarjaa, Eliina Niemitalo miettii.

Tämähän on meille ensimmäinen kotipalvelu, hän hoksaa. Siivoukset ja muut kotihommat on pariskunta pystynyt hoitamaan itse. Toiveissa kyllä olisi, että saisi taksikyydin vaikka Puikkarissa käyntiin.