Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Nämä ovat aitoja kar­ja­lan­pii­rai­koi­ta! – Unel­ma­teh­taal­la uutta toi­min­taa pii­ra­kan­pais­tos­ta suo­ja­peit­tei­den val­mis­tuk­seen

Elli Jurmu ja Hilkka Keränen ostivat pussilliset Pirkko Mannisen paistamia karjalanpiirakoita. Ainakin ovat hyvän näköisiä, he kehuivat ostoksiaan.
Elli Jurmu ja Hilkka Keränen ostivat pussilliset Pirkko Mannisen paistamia karjalanpiirakoita. Ainakin ovat hyvän näköisiä, he kehuivat ostoksiaan.
Kuva: Toivo Kiminki

Tällä kertaa ostetaan vain maistiaisiksi, suunnittelivat Elli Jurmu ja Hilkka Keränen viimeviikkoisia piirakkahankintojaan Unelmatehtaalla. Siellä oli kokeiluluontoisesti paistettu muutamia satoja Pohjois-Karjalasta raakapakasteina tuotuja piirakoita.

– Ja ovat niitä aitoja karjalanpiirakoita, sieltä ne tulevat, kehaisi Unelmatehas-yhteisön toimintaa alkuun työntävä Marjatta Rummukainen Honkalampi-säätiöstä.

Menekistä riippuen Rummukainen suunnittelee piirakkapäiviä pidettäviksi myöhemminkin. Pitkällä on myös suunnitelma, jonka mukaan Kurenalan kyläyhdistys järjestää torille kesäksi muun ohessa piirakanpaistopisteen.

Piirakat oli paistanut ja niitä myi Unelmatehdas Oy:n ensimmäinen siistijäksi palkattu työntekijä Pirkko Manninen. Hän on tammikuun alusta tehnyt pääasiassa siivoustöitä ja vanhusten ulkoiluttamista.

Rummukaisen suunnitelmissa on myös pienimuotoisen kansankahvilan saaminen Unelmatehtaan tiloihin.

Unelmatehas-yhteisössä Rimmillä touhuavat jo 4H-yhdistys ja Työpetari. Myös kaupungin työllistämistoiminta on saman katon alla.

Suunniteltu tekstiilikierrätyshanke odottelee rahoituspäätöstä. Mutta suojapeitteitä Unelmatehtaalta voi jo tilata, vakuutti Rummukaisen kollega Antero Oinonen.

– Vankkaa pressukangasta on hankittu ja siitä tehdään täällä asiakkaan vaatimien mittojen mukaisia suojapeitteitä.

Myös kaupungin työllistämistoiminta on saman katon alla.

Unelmatehtaan on tarkoitus täydentää täkäläistä yritystoimintaa ja tuoda uuttakin, Oinonen kertoi. Tekstiilikierrätyshankkeelta odotetaan paljon, sen uskotaan toteutuessaan poikivan muutakin uutta.

Oinonen ja Rummukainen valistivat viime viikolla myös paikallisia yrittäjiä Unelmatehtaalle suunnitellusta roolista.

– Heitä oli paikalla kymmeniä ja mielenkiinto kova, he olivat havainneet.