Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Myrs­ky­tuu­let voi­mis­tu­vat Poh­jois-Poh­jan­maal­la päivän aikana – säh­kö­kat­ko­ja voi tulla, pi­ha­ka­lus­teet kan­nat­taa laittaa suojaan

Myrskyn aiheuttamista tuulivahingoista varoitetaan myös Pohjois-Pohjanmaalla. Arkistokuva.
Myrskyn aiheuttamista tuulivahingoista varoitetaan myös Pohjois-Pohjanmaalla. Arkistokuva.
Kuva: Vappu Kallio

Vieno-myrsky voimistuu Pohjois-Pohjanmaalla tiistain aikana. Raahen seudulla kovimmat tuulet alkavat puhaltaa aamupäivällä, ja Oulun seudulla tuulet voimistuvat hieman myöhemmin.

Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksilta kerrottiin tiistaiaamuna, että myrsky ei työllistänyt vielä tiistain vastaisena yönä eikä alueella ollut vahingontorjuntatehtäviä.

Yöllä Perämerellä mitattiin keskituulen nopeudeksi enimmillään 15,3 metriä sekunnissa.

Ilmatieteen laitos on antanut tuulivaroituksen Pohjois-Pohjanmaalle. Tuulivahinkoja voi tulla yleisesti, ja paikalliset vahingot voivat olla suurempia. Esimerkiksi pihakalusteet kannattaa suojata niin, etteivät ne lähde tuulen mukaan.

Pohjois-Pohjanmaan alueelle voi tulla päivän aikana sähkökatkoja. Ilmatieteen laitoksen toimintaohjeissa kehotetaan välttämään autoilua ja muuta ulkona liikkumista.

Iltapäivän ja illan aikana myrsky liikkuu rannikolta kohti itää.

Tiistain vastaisena yönä Vieno-myrsky on jo riehunut Vaasan eteläpuolella. Länsi-Suomen alueella on ollut runsaasti vahingontorjuntatehtäviä. Kovin keskituuli mitattiin yöllä Kaskisessa, jossa tuuli puhalsi 22,3 metriä sekunnissa.

Kello 7.30 aikaan Suomessa oli reilut 30 000 sähkölaitosten asiakasta ilman sähköä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen kertoi maanantaina Kalevalle, että kovimmat sateet Pohjois-Suomessa osuvat Oulun seudulle.