Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Muis­to­kir­joi­tus: Sa­vu­tor­pas­ta hy­vin­voin­tiin – 100-vuo­tiaak­si eläneen Ano Ten­hu­sen elämä oli kuin Suomen ta­sa­val­lan it­se­näi­syys

Muistokirjoitus

Lukemattomien erämiesten tuntema sotaveteraani, asekauppias ja metsästäjä Ano Tenhunen kuoli 100-vuotiaana uuden sorsastuskauden kynnyksellä 19. elokuuta Pudasjärvellä. Hän oli syntynyt 1.3.1923 Pieksämäellä.

Vielä 100-vuotishaastatteluissaan Tenhunen otti pilke silmässä kantaa ajankohtaisiin asioihin. “Ihmiset kyselevät pitkän ikäni salaisuutta ja lahjatoiveita. Sanotaan, että ihminen ennen kuolemaansa viisastuu. Kait minä sitten olen ollut niin pöhköpäinen, että minulla se viisastuminen ottaa tavallista enemmän aikaa. Lahjaksi en voisi toivoa mitään parempaa kuin, että meidät hyväksyttäisiin NATOn suojaan mahdollisimman pikaisesti. Suomen nuoret eivät enää koskaan saa joutua sotaan, sillä sodasta ei kukaan palaa terveenä.”

Ano Elias Tenhusen elämä on kuin Suomen tasavallan itsenäisyys, nousu savutorpasta hyvinvointiin. Hän syntyi pieneen torppaan Pieksämäellä vuonna 1923, opetteli lukemaan ja laskemaan kiertokoulussa, tempaistiin siltavahdiksi talvisotaan koulupoikana ja rintamalle jatkosotaan nuorena miehenä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin