Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Muis­ti­sai­raus vai­kut­taa pa­ri­suh­tee­seen – "Se on usein elämän pisin ja mer­ki­tyk­sel­li­sin suhde, jonka perusta on vuo­ro­vai­ku­tus"

Parisuhde on yksi tärkeimmistä elämänlaatuun vaikuttavista tekijöistä.

Pudasjärvi

Muistisairaus muuttaa aina paljon elämää ja siten myös parisuhdetta.

– Muistisairaus on aina koko perheen sairaus, tiivistää Maaret Meriläinen Oulun Seudun Muistiyhdistyksestä.

Meriläinen kertoo, että STEAn tuella toteutetun kolmivuotisen Kaarna-hankkeen toiminnan punaisina lankoina ovat olleet tunteet ja vuorovaikutus.

Muistisairauden myötä tunteet nousevat vahvasti pintaan.

– Parisuhde on erilainen suhde kuin muut suhteet. Se on usein elämän pisin ja merkityksellisin suhde, jonka perusta on vuorovaikutus. Muistisairaus muuttaa vuorovaikutusta, joten sillä on suuri merkitys parisuhteeseen.

Toimintaterapeutti ja seksuaalineuvoja Meriläisen mukaan vasta viime vuosina on alettu puhua enemmän muistisairauden vaikutuksista parisuhteeseen ja siten elämänlaatuun.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.