Mo­ni­toi­mi­nen Unel­ma­te­has ottaa en­si­as­ke­lei­ta Rim­mil­lä – Vesa Il­li­kai­nen aloit­ta­nut myyn­ti­koor­di­naat­to­ri­na

Yhdeksänmetrisen tornin osat naputellaan valmiiksi Rimmillä ja kuljetetaan lavetilla Pudasjärven rantaan pystytettäväksi.
Yhdeksänmetrisen tornin osat naputellaan valmiiksi Rimmillä ja kuljetetaan lavetilla Pudasjärven rantaan pystytettäväksi.
Kuva: Toivo Kiminki

Unelmatehtaan visioijilla väikkyy viiden vuoden kuluttua Rimmillä toimiva elävä ja kansainvälinen itsenäisten toimijoiden yhteisö, joka tarjoaisi elämyksiä matkailijoillekin ja olisi vilkas työn ja sosiaalisen elämän keskus.

Nyt on kaupungin kehittämistoimella haussa Unelmatehtaaseen sijoittuvia yrityksiä. Myyntikoordinaattori Vesa Illikainen on palkattu siihen työhön, hän vihjaa lupaavia neuvotteluja olevan käynnissä.

Myyntikoordinaattori Vesa Illikaisen pestiin kuuluu myös hankkia Unelmatehtaalle ulkopuolisia toimijoita.
Myyntikoordinaattori Vesa Illikaisen pestiin kuuluu myös hankkia Unelmatehtaalle ulkopuolisia toimijoita.
Kuva: Toivo Kiminki

Ainakin Karhupaja ja Suojalinnalla toimiva Työpetari olisivat ideoijien mukaan Unelmatehtaan tiloihin siirtymässä. Työpetarin kuvio tosin on menossa täysin uusiksi kun yhdistys hallituksensa päätöksen mukaan on lopettamassa valtaosan toiminnastaan eikä siksi jatkossa isoja tiloja tarvitsisi.

Myös vasta alkaneen TyöTakomo-hankkeen VuokraWerstas-mallin toiminnan suunnitellaan sijoittuvan Unelmatehtaan tiloihin.

Unelmatehas Oy on kaupungin kokonaan omistama tytäryhtiö. Sen tarkoitus ei ole tavoitella voittoa. Mahdollisesti kertyvä ylijäämä käytettäisiin toiminnan kehittämiseen.

Kehittämistoimen visioinnin mukaan Rimmille olisi tulossa inspiroiva hautomo, jossa tuettaisiin siellä toimijoiden mahdollisuuksia unelmiensa toteuttamiseen. Lähtökohtana olisivat yksilölliset vahvuudet, kannustavuus ja yhteinen menestymisen ilo.

Lähtökohtana on löytää työtä ja tekemistä vailla oleville ihmisille malli, jossa olisi nykyistä paremmat ja joustavammat mahdollisuudet siirtyä työelämään ja yrittäjäksi.

Myös maahanmuuttajien kotouttaminen, kielen ja suomalaisen kulttuurin oppiminen on toiminnan tavoitteena. Varsinkin kotoutumisen alkuvaiheen uskotaan hoituvan tehokkaimmin arkisissa tilanteissa, joissa kotoutuja kohtaa kuntalaisia ja ottaa osaa työhön.

Virallisesti Unelmatehtaan toiminta on alkamassa vuodenvaihteessa. Toimintaa Rimmillä kuitenkin jo on.

Työllistämistuella ja kuntouttavan työtoiminnan varoilla on kymmenen miehen ryhmä tehnyt monenlaista, kuten rakennettu lintutornia Pudasjärven rantaan pystytettäväksi.

– Kyläyhdistys on hankkinut tarvikkeet, Caruna lahjoitti pylväät, työ tehdään meidän porukalla.

Kurenalan kyläyhdistys ja kaupunki ovat tehneet osallistuvan budjetoinnin kautta sopimuksen lintutornin rakentamisesta.

Samaiseen sopimukseen on myös kirjattu, että kyläyhdistys huolehtii lintutornin ja uimapaikan ylläpidosta toistaiseksi tästä eteenpäin.