Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Merja Kyl­lö­nen Sa­ra­ky­läs­sä: "Yk­si­tyis­teil­le tulossa li­sä­ra­hoi­tus­ta val­tiol­ta"

Tuntuva summa euroja, 30 miljoonaa, on tulossa yksityisteiden kunnostusavustuksiin valtion ensi vuoden tulo- ja menoarviossa, kertoi vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen Sarakylän Vattumarkkinoilla puhuessaan.

– Esitys on erittäin hyvä ja euromäärää riittävä korjausvelan vähentämiseen. Se tulee myös kannustamaan esimerkiksi yksityisteiden siltojen uusimiseen.

Tieverkon kunto on Kyllösen mukaan heikko, varsinkin yksityisteillä. Liikkumaan joutuneilla kalusto kuluu, polttoainetta menee ja matka-ajat pitenevät.

Väylien riittävä kunto ja palvelutaso ovat välttämättömiä Suomen kilpailukyvyn kannalta. Kyllönen arvioi, että edullisinta olisi ehkäistä ongelmat tiestölläkin ennalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.