Eduskuntavaalit: En­nak­ko­ää­nes­tyk­sen lop­pu­ki­ri: tiis­tai­na 410 kävi ää­nes­tä­mäs­sä Pu­das­jär­vel­lä – Jo 38,3 pro­sent­tia käyt­tä­nyt ää­nioi­keu­ten­sa, Tai­val­kos­kel­le ää­nes­tä­nyt jo yli 40 pro­sent­tia

Kolumni: Taa­lak­sen vai Ol­li­kai­sen lin­jal­la? – Metsien hii­li­nie­lu­jen ko­ros­tu­mi­nen il­mas­ton­muu­tos­kes­kus­te­lus­sa on suo­ma­lai­nen eri­koi­suus

Eduskuntavaalit: Ii­jo­ki­seu­dun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mat­kai­lu on tu­le­vai­suu­den me­nes­tys­te­ki­jä ja luo työ­paik­ko­ja – val­tio­va­rain­mi­nis­te­ri Katri Kulmuni leik­ka­si Syöt­teen Lu­mi­aree­nan vih­kiäis­nau­han

<p>Valtiovarainministeri Katri Kulmuni leikkasi Lumiareenan vihkiäisnauhan juhlallisesti poikki viime perjantaina. Myös kaupunginjohtaja Tomi Timonen sekä opetus- ja sivistysjohtaja Juha Holappa osallistuivat vihkiäisseremoniaan iloisin mielin.</p> Valtiovarainministeri Katri Kulmuni leikkasi Lumiareenan vihkiäisnauhan juhlallisesti poikki viime perjantaina. Myös kaupunginjohtaja Tomi Timonen sekä opetus- ja sivistysjohtaja Juha Holappa osallistuivat vihkiäisseremoniaan iloisin mielin. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni leikkasi Lumiareenan vihkiäisnauhan juhlallisesti poikki viime perjantaina. Myös kaupunginjohtaja Tomi Timonen sekä opetus- ja sivistysjohtaja Juha Holappa osallistuivat vihkiäisseremoniaan iloisin mielin. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni leikkasi Lumiareenan vihkiäisnauhan juhlallisesti poikki viime perjantaina. Myös kaupunginjohtaja Tomi Timonen sekä opetus- ja sivistysjohtaja Juha Holappa osallistuivat vihkiäisseremoniaan iloisin mielin. <p>Pudasjärven Kehitys oy:n toimitusjohtaja Sari Turtiainen, Pudasjärven kaupungin henkilöstöpäällikkö Heli Huhtamäki sekä Hiihtokeskus Iso-Syötteen ja Kide-hotellin yrittäjä Jorma Terentjeff puolisonsa Tarjan kanssa kuuntelivat ministeri Katri Kulmunin puhetta vihkiäistilaisuudessa.</p> Kaupungin järjestämässä vihkiäisjuhlassa oli läsnä noin kahdeksankymmentä kutsuvierasta. Illan ohjelmassa oli puheiden lisäksi Tuba-ravintolan pääosin paikallisista aineksista valmistama illallinen sekä musiikkia. Kaupungin järjestämässä vihkiäisjuhlassa oli läsnä noin kahdeksankymmentä kutsuvierasta. Illan ohjelmassa oli puheiden lisäksi Tuba-ravintolan pääosin paikallisista aineksista valmistama illallinen sekä musiikkia.
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni leikkasi Lumiareenan vihkiäisnauhan juhlallisesti poikki viime perjantaina. Myös kaupunginjohtaja Tomi Timonen sekä opetus- ja sivistysjohtaja Juha Holappa osallistuivat vihkiäisseremoniaan iloisin mielin.
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni leikkasi Lumiareenan vihkiäisnauhan juhlallisesti poikki viime perjantaina. Myös kaupunginjohtaja Tomi Timonen sekä opetus- ja sivistysjohtaja Juha Holappa osallistuivat vihkiäisseremoniaan iloisin mielin.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni leikkasi juhlallisesti Syötteen Lumiareenan vihkiäisnauhan poikki viime perjantaina.

Juhlapuheessaan Kulmuni onnitteli Pudasjärveä saavutuksista ja totesi kaupungin tehneen uraauurtavaa työtä siinä, miten perinteisistä suomalaisista luonnonantimista tehdään maailman luokan vientituotteita.

– Pudasjärvi on ollut merkittävässä roolissa siinä, miten hirsirakentaminen on lähtenyt leviämään.

Valtiovarainministeri painotti matkailun merkitystä yhtenä Pudasjärven ja koko Suomen tulevaisuuden menestystekijänä. Hänen mukaansa koko ajan pitenevä ja alueiden omiin erityispiirteisiin nojaava matkailusesonki on valtava mahdollisuus Suomelle.

– Matkailun ympärivuotisuuden lisääminen vaatii kekseliäisyyttä ja yrittäjiä, jotka tarjoavat palveluita.

Kulmuni näki matkailualan myös yhtenä merkittävänä työllistäjänä. Matkailu työllistää Suomessa jo nyt 140 000 ihmistä.

Kolikon toinen puoli liittyy työvoiman saatavuuteen. Jo nyt alalla ja pohjoisessa muutenkin kärsitään työvoimapulasta.

– Se täytyy kääntää positiiviseksi ongelmaksi ja ratkaista. Jos sen teemme, matkailun kasvua ei voi ennakoidakaan.

Pudasjärveä ministeri kuvasi puurakentamisen, matkailun ja luonnonvarojen keskittymäksi. Matkailun sovittaminen ympäröivään luontoon on hänen mukaansa keskeistä. Ympäristön kestävän kehityksen lisäksi hän painotti sosiaalisen kestävyyden merkitystä.

– Koko kansakunnan yhtenäisyys liittyy siihen, että alueet ovat elinvoimaisia.

Kaupunginjohtaja Tomi Timonen muistutti, että alkujuuret Lumiareenalle syntyivät kaupungin ja alueen yritysten yhdessä tekemän ja kaupunginvaltuuston marraskuussa 2017 hyväksymän matkailun investointien puitesopimuksen myötä.

– Syötteelle nähtiin tarpeelliseksi saada lisää ympärivuotista toiminta-, tapahtuma- ja liikuntatilaa sopimuksessa suunnitellun majoituskapasiteetin lisäksi. Puitesopimuksessa alueen yrittäjät sitoutuivat tekemään lähes 50 miljoonan euron edestä investointeja ja kaupunki puolestaan sitoutui laittamaan alueelle noin kymmenesosan tästä, sopimuksen kuusivuotisella suunnittelukaudella.

Kaupunginjohtaja viittasi myös hallitusohjelman linjaukseen puurakentamisen edistämisessä:

– Pudasjärvi on mielellään ja ylpeänä jatkossakin suunnannäyttäjänä puurakentamisen edistäjänä sekä paremman sisäilman ja ilmastotekojen edelläkävijänä. Laajennamme näkökulman mielellämme myös tänne matkailun puolelle ja teemme yhdessä töitä sen eteen, että suomalainen matkailu kehittyy kestävästi ja ekologisesti kohti vähähiilisempää tulevaisuutta.

Timonen kiitti alueen yrittäjiä, Lumiareenan suunnittelijoita ja rakentajia, hankkeiden rahoittajia ja kaikkia matkailun eteen alueella töitä tekeviä.

– Erityiskiitos kohdistuu meidän kaukonäköisille valtuutetuillemme.

Vihkiäisjuhlassa kuultiin myös päättäjien ja Lumiareenalla toimivien yrittäjien terveiset. Tunnelma oli iloinen, sillä jo useita vuosia suunnitelmissa ja toiveissa ollut monitoimitila saatiin vihdoin käyttöön.

Kiitoksia kuultiin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Kälkäjän, Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeffin, Syötteen keskusvaraamon omistaman Suomen Keskusvaraamo Oy:n toimitusjohtaja Jorma Kortesojan sekä ravintoloitsija Anne Mikkolan puheenvuoroissa.

Lue lisää ja katso kuvia avajaistunnelmista tästä linkistä.Iijokiseudun aikaisempia juttuja aiheesta voit lukea seuraavista linkeistä.

Näin Syötteen Lumiareenan ensimmäinen konsertti-ilta sujui järjestäjien ja yleisön mielestä

Lumiareena avaa ovensa Syötteellä itsenäisyyspäivänä – tältä aikataulun mukaan valmistunut monitoiminen rakennus näyttää

Syötteen syksyssä on vauhti päällä – tältä näyttää Iso-Syötteen rakennustyömailla