Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

”Maail­ma tar­vit­see suun­nan­näyt­tä­jiä” – pää­mi­nis­te­ri Juha Sipilä vihki käyt­töön Kon­tio­tuot­teen uuden hir­si­lin­jan

3300 neliön laajennus Kontion liimahirsituotantoon avattiin perinteisesti. Nauhan saksi poikki pääministeri Juha Sipilä avustajinaan Kontiotuotteen toimitusjohtaja Keijo Anttila ja emoyhtiö PRT-Forest -konsernin toimitusjohtaja Mika Rytky. Pääministeri oli tyytyväinen Kontion uuteen investointiin – kuten myös johtamansa hallituksen toimintaan. Jatkossakin hän aikoi huolehtia siitä, että yrittäjäriskistä palkitaan, koska ilman riskejä ei tule investointeja eikä uusia työpaikkoja. Pääministeri tutustuu Kontion uuteen investointiin.
3300 neliön laajennus Kontion liimahirsituotantoon avattiin perinteisesti. Nauhan saksi poikki pääministeri Juha Sipilä avustajinaan Kontiotuotteen toimitusjohtaja Keijo Anttila ja emoyhtiö PRT-Forest -konsernin toimitusjohtaja Mika Rytky.
3300 neliön laajennus Kontion liimahirsituotantoon avattiin perinteisesti. Nauhan saksi poikki pääministeri Juha Sipilä avustajinaan Kontiotuotteen toimitusjohtaja Keijo Anttila ja emoyhtiö PRT-Forest -konsernin toimitusjohtaja Mika Rytky.
Kuva: Toivo Kiminki

Pääministeri Juha Sipilä vihki maanantai-iltana käyttöön maailman suurimman hirsitalovalmistaja Kontiotuote Oy:n uuden painumatonta SmartLog-hirttä valmistavan linjaston.

Pääministerin lisäksi paikalla oli arvovaltainen kutsuvierasjoukko, johon kuului alueen kansanedustajia Raahesta Kuusamoon – sekä myös sellaiseksi pyrkiviä.

Sipilä kiitteli Kontion rohkeaa, noin kuusi miljoonaa euroa maksanutta investointia ekologiseksi teoksi. Lisääntyvästä puurakentamisesta hyötyvät hänen mukaansa ihmisten terveys, ilmasto, ja kotimainen yrittäjyys sekä työllisyys.

Pääministeri kehui hallituksen edistäneen puurakentamista osana byrokratian purkua ja pyrkineen puun käytön lisäämiseen. Hän myönsi, että rakentamismääräyksissä on kuitenkin vielä kohtia, joilla puurakentamisen voitaisiin helpottaa.

– Ilmastoystävällinen rakentaminen on syytä asettaa tulevalla vaalikaudella etusijalle julkisissa rakennushankkeissa, Sipilä korosti.

– Puu sitoo kasvaessaan hiiltä itseensä ja lisäksi vielä suuremman osan maahan. Hirsirakennus taas sitoo hiilen rakennukseen kymmeniksi, jopa sadoiksi vuosiksi.

Lisäksi pääministeri kiitteli Pudasjärven kaupungin aktiivista roolia julkisten hirsirakennushankkeiden edistäjänä. Yhdessä Kontiotuotteen kanssa Pudasjärvi on tässä asiassa suunnannäyttäjä maailmalle.

– Uusia hirsirakennuksia otetaan käyttöön tasaiseen tahtiin ja myös yksityisten puurakennushankkeiden viriäminen on merkki siitä, että tavoite on toteutumassa.

Myös hallituksen toimille kehuja pääministeriltä heltisi. Sipilä katsoi hallituksensa luoneen talouteen vakautta, mikä on yrittämisen kulmakivi.

– Tänään koko Suomen taloudellinen tilanne on hyvä, valtion velkaantuminen on saatu pysäytettyä ja työllisyys on parhaalla tasolla yli kolmeenkymmeneen vuoteen. Neljä vuotta sitten asiat eivät olleet kovin raposasti, mutta syöksykierre on saatu oikaistua.

– Johtamani hallitus joutui tekemään ikävät työt. Niitä tarvittiin, että kilpailukyky paranisi, kasvua ja työllisyyttä tukevat toimet voitiin rahoittaa ja velkaantuminen saatiin taitettua. Viime vuonna valtion velkaa maksettiin pois noin miljardin verran – ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen.

Tulevia vaaleja ajatellen Sipilä lupaili, ettei Keskusta aio olla mukana hallituksessa, joka suunnittelee yritysverotuksen kiristämistä.

Jatkossakin hän aikoi huolehtia siitä, että yrittäjäriskistä palkitaan, koska ilman riskejä ei tule investointeja eikä uusia työpaikkoja.

Ilmastopoliittisesta keskustelusta Suomen metsien hakkuiden tasosta Sipilä oli sitä mieltä, että Suomen metsät kasvavat tällä hetkellä reilusti enemmän kuin niitä käytetään.

– Kesän kiivaimpaan kasvuaikaan kymmenessä tunnissa metsät kasvavat sen verran, kun puuta tarvittaisiin kaikkien Suomen talojen rakentamiseen.

Ilmastoystävällinen rakentaminen on syytä asettaa tulevalla vaalikaudella etusijalle julkisissa rakennushankkeissa.

Kontiotuote Oy

Maailman suurin hirsirakennusvalmistaja Pudasjärveltä.

Toimittaa rakennuksia noin kolmeenkymmeneen eri maahan.

Tärkeimmät vientimaat ovat Venäjä, Ranska ja Japani.

Forest -konserniin kuuluva yritys työllistää reilut kaksisataa työntekijää Suomessa.

Liikevaihto vuonna 2017 oli 57,4 miljoonaa euroa, josta viennin osuus noin 28 prosenttia.

Yrityksen arvoina edistää kestävää kehitystä ja ekologista rakentamista.

Raaka-aineet sataprosenttisesti kotimaisia.

Suomen ainoa toimija, joka valmistaa hirsirakennukset tukista valmiiksi lopputuotteeksi omalla tehtaallaan.