Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Kolumni
Tilaajille

Lau­teil­la saunan – parissa mi­nuu­tis­sa löytyy yh­teen­kuu­lu­vuut­ta ja myö­tä­elä­mis­täSuomalaisen saunan erinomaisuutta on aina ylistetty, eikä aiheetta. Puhutaan rentoutumisesta, henkisestä puhdistumisesta ja vaikka mistä hyödystä niin sielulle kuin ruumiille.

Venäläinen edesmennyt toisinajattelija/runoilija/laulaja/näyttelijä Vysotski kuvaa ”Heitä löylyä”-kappaleessaan Turkka Malin käännöksen mukaan, että ”tulenpalavan kuumuuden höyryssä minun sieluni vaalenee”. Niinpä taitaa olla.

On vaikea kuvata sitä parissa minuutissa löytyvää yhteenkuuluvuutta ja myötäelämistä, jota uimahallienkin yleisissä saunoissa joskus löytyy. Mutta yritän.

Parikymmentä vuotta sitten Puikkarin saunassa istuin lauteille vanhojen miesten joukkoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.