Tuulivoima: Tuu­li­al­fa sai yh­teis­työ­kump­pa­nik­seen eu­roop­pa­lai­sen tuu­li­voi­ma­ra­ken­ta­jan – hank­kei­ta Pu­das­jär­vel­lä ja Kuu­sa­mos­sa: Uo­le­vin­suon kaa­voi­tus­aloi­te kau­pun­gil­le

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Las­ten­kin ääni kuuluu mediaan – Kou­lu­jen ja päi­vä­ko­tien ku­vaus­lu­pa­käy­tän­nöis­sä on vaih­te­lua: Lupa pitäisi pyytää vä­hin­tään lu­ku­vuo­sit­tain.

Lapsilla on sananvapaus ja oikeus tulla kuulluiksi. Mediat tuovat yhteiskunnan pienimpien ajatuksia julki omissa kanavissaan, ja esimerkiksi koulut ovat monelle medialle tärkeitä yhteistyökumppaneita.

Lasten esiintyminen mediassa tulee varmistaa huoltajalta. Useat koulut ja päiväkodit ovatkin tiedustelleet lukuvuoden alussa huoltajien suostumusta lastensa kuvaamiseen ja haastattelemiseen. Käytännöt kuitenkin vaihtelevat, ja osassa kouluja lupa kysytään jokaiseen tilanteeseen ja tapahtumaan erikseen.

Julkisen sanan neuvosto (JSN) teki periaatelausuman lasten äänen kuulumisesta mediassa jo vuonna 2014. Siinä muun muassa toivotaan, että opettajat, päiväkotihenkilöstö, urheiluseurojen edustajat ja muut lasten ja nuorten kanssa toimivat henkilöt sekä viranomaiset suhtautuisivat myönteisesti yhteistyöhön tiedotusvälineiden kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.