Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Lap­si­per­hei­tä hou­ku­tel­laan pa­loa­se­mal­le – Päivä pa­loa­se­mal­la -ta­pah­tu­ma myös Pu­das­jär­vel­lä

Pudasjärvi

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 25.11. noin 380 paloasemalla eri puolilla Suomea. tapahtuma järjestetään myös Pudasjärven ja taivalkosken paloasemilla.

Koko perheen tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja jo kuudettatoista kertaa. Päivä Paloasemalla aloittaa Paloturvallisuusviikon.

– Päivä Paloasemalla on aktiivisen toiminnan tapahtuma. Niin aikuiset kuin lapsetkin voivat esimerkiksi harjoitella alkusammutusta ja opetella palovaroittimen huolenpitoa tehtävärasteilla, kertoo tiedotteessa turvallisuusviestinnän asiantuntija Juha Hassila Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Tänä vuonna  erikoisuutena on Suunnittele sammutin -kilpailu, jossa tapahtuman osallistujat pääsevät suunnittelemaan unelmiensa sammuttimia. Lisäksi tapahtumassa on kuvausseinä, jonka edessä kävijät voivat ottaa itsestään mainioita kuvia.

–Tapahtumassa on nähtävillä palokunnan kalustoa, ja palokuntalaisiinkin pääsee tutustumaan. Saattaapa tapahtumasta saada jopa kipinän aloittaa palokuntaharrastus, Hassila vinkkaa.

Paloturvallisuusviikon teemana on ensimmäiseen omaan kotiinsa muuttaneiden nuorten aikuisten (18–24-vuotiaat) kotien paloturvallisuus.

– Päivä Paloasemalla -tapahtumassa kaikenikäiset saavat hyviä vinkkejä ja käytännön harjoitusta oman kodin paloturvallisuuden edistämiseen, Hassila vinkkaa.

Vuosi sitten tapahtumissa ja virtuaalisella paloasemalla vieraili yhteensä ennätykselliset 135 000 henkilöä. Tapahtuman järjesti silloin 382 paloasemaa. Virtuaalista paloasemaa ei ole tänä vuonna.

Pudasjärven pelastuslaitoksella esitellään kalustoa lauantaina Päivä paloasemalla -tapahtumassa.
Pudasjärven pelastuslaitoksella esitellään kalustoa lauantaina Päivä paloasemalla -tapahtumassa.
Kuva: Risto Pikkupeura