SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Ii­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Kun­ta­lais­aloit­tees­sa toi­vo­taan lisää maas­to­pyö­rä­reit­te­jä

-
Kuva: Toivo Kiminki

Pudasjärven Urheilijoiden toiminnanjohtaja, tuore keskustalainen kaupunginvaltuutettu Marko Koivula on tehnyt kuntalaisaloitteen maastopyöräreitistön saamiseksi Kurenalan keskustaan ja linkityksen Jyrkkäkosken maastoon.

Perusteluina mies mainitsee Pudasjärvellä keskustan alueellakin olevan paljon maastopyöräilijöitä. Uutena tulleet fatbiket, joilla halutaan ajaa maastossa, mutta lähimmät reitit ovat Syötteellä.

Koivula uskoo, että jos keskustaan tehdään reitit, niin käyttäjiä on. Jyrkkäkoskella on mahdollisuus ajaa jonkin verran, mutta maastopyörällä ajamiseen tarvitaan pitempiä lenkkejä ja vaihtelevaa maastoa, eikä mielellään asvalttia.

Aloitteessa mies kyselee, voisiko maastopyöräreitteinä kesällä hyödyntää jo olemassa olevia hiihtoreittejä. Siltojen tekeminen auttaisi myös talvella latuverkoston pitempiaikaista käyttöä. Keskustan puolella voisi miettiä myös reittiä kohti Kongasjärveä Mustanlammen hiihtoreitin kautta, Koivula jatkaa aloitteessa.

Hän sanoo luottavansa siihen, että kaupungin liikuntatoimella löytyy tähän asiaan tietotaitoa ja toivottavasti myös halukkuutta kehittää paikallisten liikuntamahdollisuuksia.