Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Kult­tuu­ri­ra­has­to jakaa yli puoli mil­joo­naa Poh­jois-Poh­jan­maal­le – apu­ra­ho­jen haku menossa parasta aikaa

Taidettakin avustetaan. Apurahojen haussa kannustetaan uusia, rohkeita avauksia. Yhtenä Pohjois-Pohjanmaan rahaston erityiskohteena on lapsiin ja nuoriin suuntautuva toiminta.
Taidettakin avustetaan. Apurahojen haussa kannustetaan uusia, rohkeita avauksia. Yhtenä Pohjois-Pohjanmaan rahaston erityiskohteena on lapsiin ja nuoriin suuntautuva toiminta.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahaston apurahat ovat haettavina 10.1.–10.2.2017. Tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaan rahaston jakovara on ennätyksellisen suuri, 632 000 euroa.

Apurahoja jaetaan pohjoispohjalaisille tieteen- ja taiteenharjoittajille sekä Pohjois-Pohjanmaalla tehtävään tai maakuntaan kohdistuvaan tieteelliseen tai taiteelliseen työhön ja kulttuuritoimintaan.

– Tavallinen apurahan saaja on yksityishenkilö, mutta myös yhteisöt ja työryhmät saavat usein Kulttuurirahaston tukea.

Henkilökohtaiset apurahat myönnetään ensisijaisesti vuoden tai puolen vuoden mittaisen työskentelyyn, kertoo Pohjois-Pohjanmaan rahaston asiamies, professori Jari Sivonen.

Apurahojen haussa kannustetaan uusia, rohkeita avauksia. Yhtenä Pohjois-Pohjanmaan rahaston erityiskohteena on lapsiin ja nuoriin suuntautuva toiminta.

Tämän lisäksi rahastolla on mahdollisuus jakaa 40 000 euroa yhtenä tai kahtena samansuuruisena apurahana kärkihankkeeseen, jolla on laaja-alaista merkitystä Pohjois-Pohjanmaan alueelle.

Kärkihankkeen valinnassa painotetaan yhteiskunnallisesti vaikuttavia, eri toimijoita ja aloja yhdistäviä sekä uusia yhteyksiä avaavia tieteen ja taiteen hankkeita.

Apurahat myönnetään yleisrahastosta ja seuraavista nimikkorahastoista: Eeva, Esko ja Timo Laapaksen rahasto, Oulun ylioppilasrahasto, Karl Ivar Rinteen rahasto, Niilo Ryhdän rahasto, Fanny ja Yrjö Similän rahasto, Aino Soiliksen rahasto, Sanomalehti Suomenmaan rahasto.

Apurahaa haetaan Kulttuurirahaston Apurahanhakijan verkkopalvelussa osoitteessa apurahat.skr.fi. Käsiteltäviksi otetaan vain hakemukset, jotka on jätetty verkossa 10.2.2017 kello 16.00 mennessä.

Hakuohjeet löydät tästä linkistä .