Korona vei Pu­das­jär­ven Ur­hei­li­joi­den 75-vuo­tis­juh­lat – lo­ka­kuul­le suun­ni­tel­tu ta­pah­tu­ma on peruttu

Vuonna 2015 Tuomas Sammelvuo -salissa juhlittiin Pudasjärven Urheilijoiden 70-vuotisjuhlaa. Tänä vuonna ei järjestetä 75-vuotisjuhlaa koronatilanteen takia.
Vuonna 2015 Tuomas Sammelvuo -salissa juhlittiin Pudasjärven Urheilijoiden 70-vuotisjuhlaa. Tänä vuonna ei järjestetä 75-vuotisjuhlaa koronatilanteen takia.
Kuva: Toivo Kiminki

Pudasjärven Urheilijat ry:n toimijat ovat päättäneet perua seuran 75-vuotisjuhlan tältä vuodelta, koska koronaepidemia etenee myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Pudasjärven Urheilijat olivat suunnitelleet juhlia pidettäväksi 25.10.2020 Tuomas Sammelvuo -salissa.

– Nyt koronatilanteen muuttuessa joka päivä, emme uskalla riskeerata juhlaan osallistujien turvallisuutta. Juhlia ehdimme tulevaisuudessakin, pidetään pudasjärveläiset terveinä, toteavat seuran puheenjohtaja Kirsi Hanhela ja toiminnanjohtaja Marko Koivula.

Seuran väen mukaan torstaina julkistetut Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositukset olivat selkeä viesti siitä, että yhteisiä kokoontumisia ei kannata järjestää.

Sosiaali- ja terveysministeriön luokituksen mukaan maakunnassa ollaan edelleen epidemian perusvaiheessa, mutta uusia koronatartuntoja todetaan päivittäin.

– Meillä on vielä mahdollista rajoittaa epidemian laajenemista Pohjois-Pohjanmaalla, totesi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri ja alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Korpelainen koordinaatioryhmän tiedotteessa ja jatkoi:

– Nyt on syytä miettiä tarkasti erilaisten perhetapahtumien ja juhlien järjestämistä. Jos vain mitenkään mahdollista, nyt kannattaisi lykätä juhlien järjestämistä.

Urheilijoiden mielestä muuta vaihtoehtoa kuin juhlien peruminen ei enää ollut.