Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Korona syn­ken­si työl­li­syys­lu­ku­ja – näiden alojen am­mat­ti­lai­sis­ta on silti ky­syn­tää Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Työvoimaa on vapaana enemmän kuin ennen koronaepidemian alkua, mutta silti tietyillä aloilla kärsitään työvoimapulasta.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ammattibarometrin mukaan kysyntä ammattiosaajista on pysynyt hyvänä maakunnassa myös korona-aikana. TE-palveluiden kautta oli syyskuun puolessa välissä avoimena noin 3500 työpaikkaa Pohjois-Pohjanmaalla.

Kevään koronatilanteen takia moni työnantaja turvautui määräaikaisiin lomautuksiin, mikä näkyi tilastoissa työttömyyden huomattavana ja äkillisenä nousuna. Viime kuukausina työttömyyden suunta on ollut aleneva.

Pohjois-Pohjanmaan ammattibarometrin mukaan moni työnantaja kokee edelleen vaikeuksia rekrytoinneissa, vaikka työvoimaa on vapaana enemmän kuin ennen koronaepidemian alkua.

Ammattibarometrissa arvioidaan, että kysyntä ammatillisille osaajille jatkuu vahvana myös seuraavan puolen vuoden aikana.

– Viime vuosien tapaan pulaa on perinteisten ammattialojen työntekijöistä, kuten muurareista, putkiasentajista ja kylmäkoneenasentajista, todetaan TE-toimiston tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.