Vuoden Yrittäjä: Kon­tio­tuo­te Pu­das­jär­ven vuoden yrit­tä­jä – Teh­taan­joh­ta­ja Mikko Suon­taus­ta: "Pal­kin­to on omis­tet­tu hyville ja osaa­vil­le työn­te­ki­jöil­le"

Mainos: Black Friday -tarjouksena Iijokiseutu Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kolme tilaa päi­väs­sä lo­pet­taa toi­min­tan­sa – Elin­kel­poi­sia tiloja ei pidä päästää kaa­tu­maan

Olen iloinen, että kristillisdemokraatit (KD) pyysi minua kansanedustaehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin. Aion puhua suomalaisen maatalouden ja viljelijöitä puolesta. Maatilojen heikko kannattavuus on ollut tiedossa jo pitkään ja hallituksella olisi ollut monta mahdollisuutta reagoida maatilojen ahdinkoon.

Tietooni on tullut, että Pudasjärvelläkin moni maatilayrittäjä pohtii tilansa lopettamista. Keväällä anotut tukirahat ovat tulleet pahimmassa tapauksessa vasta lokakuussa. Rehuhankintoja tai muuta välttämätöntä ei ole voinut hankkia päätöksiä odotellessa. Hallituksen poukkoileminen päätösten siirtämisestä eteenpäin on vastuutonta ja siksi KD teki asiasta välikysymyksen. KD:n mielestä maatalous ei ole vain elinkeino, vaan se on elinehto!

Maatiloilla on oltava edellytykset tuottaa suomalaista puhdasta ruokaa jatkossakin. Jos sama holtiton linja jatkuu, emme voi enää vastata kysymykseen: ”Mistä se maito tulee?”

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah kirjoitti ensimmäisenä välikysymyksen ja ihmetteli hallituksen vastausta: ”Me seuraamme tilannetta ja toimimme tarvittaessa.”

Black Fridayn tarjous!

Digi 3 kk 1 kk hinnalla