Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kol­man­sia ro­kot­tei­ta saa­ta­vil­la yli 50-vuo­tiail­le Pu­das­jär­vel­lä – "tällä het­kel­lä jär­jes­täm­me ro­ko­tuk­sia pääosin ajan­va­rauk­sel­la"

Pudasjärvi
Pudasjärvellä kolmatta rokoteannosta voivat nyt hakea yli 50-vuotiaat.
Pudasjärvellä kolmatta rokoteannosta voivat nyt hakea yli 50-vuotiaat.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Oulunkaaren kaikissa kunnissa on saatavilla nyt laajasti koronarokotusaikoja, kertoo Oulunkaari tiedotteessaan.

Pudasjärvellä kolmansia koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä yli 50-vuotiaille. Myös 5 – 11-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset etenevät kaikissa kunnissa, ja kaikenikäiset riskiryhmäläiset voivat varata aikoja kolmanteen rokotukseen.

Lisäksi aikoja on saatavilla kaikille ensimmäiseen rokotukseen tuleville. Koululaisille rokotuksista tiedotetaan myös kouluterveydenhuollosta ja kouluterveydenhoitajat ovat yhteydessä vanhempiin Wilman kautta. Uusia rokotusaikoja avataan kunnissa jatkuvasti ja niitä on tarjolla monessa kunnassa myös viikonlopuille.

– Rokotukset edistyvät kuntayhtymän kunnissa hieman eri tahtiin. Erot johtuvat esimerkiksi kuntien erilaisesta ikärakenteesta ja rokotuskattavuudesta. Joitakin walk-in-rokotuksia on suunnitteilla myöhemmin, mutta tällä hetkellä järjestämme rokotuksia pääosin ajanvarauksella. Näin pystymme ennakoimaan esimerkiksi tarvittavien rokotteiden määrää, mikä helpottaa niiden käsittelyä ja säilytystä rokotustilanteessa eikä rokotuspäiviin ei synny ruuhkaa. Tiedotamme rokotuksista ja rokotettavista ikäryhmistä kuntalaisia jatkuvasti nettisivuillamme ja sosiaalisessa mediassa, sanoo Oulunkaaren koronarokotuksia koordinoiva Kirsi Kähkönen.

Ajanvarauksia rokotuksiin voi tehdä netin kautta sekä tarvittaessa puhelimitse, ja aikoja lisätään sitä mukaa, kun ajanvaraukset alkavat täyttyä. Ajanvarausnumeroiden aukioloaikoja on pidennetty. Simossa käytössä on vain puhelinajanvaraus. Kuntakohtaiset ajanvarausnumerot ja aukioloajat löytyvät alta.

– Rokotuksen ottaminen on tehokkain keino suojautua koronavirusta vastaan ja selättää epidemia. Haluamme vielä muistuttaa erityisesti ikäihmisiä siitä, että kolmansiin rokotuksiin tulee varata aika itse – toivottavasti myös omaiset ja läheiset tästä ikäihmisiä muistuttelevat ja auttavat ajan varaamisessa, sanoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Ajanvarausnumerot koronarokotuksiin:

Pudasjärvi: p. 08 5875 5012, ma-ke klo 8-11, to-pe klo 8-9