Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Kir­kon­kel­lo­ja soi­te­taan Syyrian Aleppon uhrien muis­tok­si – Pu­das­jär­ven ja Tai­val­kos­ken kel­lo­ta­pu­leis­sa soi päi­vit­täin

Pudasjärven seurakunnassa kellot soivat niin kirkolla kuin seurakuntatalolla.
Pudasjärven seurakunnassa kellot soivat niin kirkolla kuin seurakuntatalolla.
Kuva: Risto Pikkupeura

Pudasjärven ja Taivalkosken kirkonkelloja soitetaan päivittäin Aleppon pommitusten uhreille.

Pudasjärvellä soivat niin kirkon kuin seurakuntatalon kellot Helsingin Kallion seurakunnasta alkuun lähteneen haasteen mukaisesti.

Kirkonkelloja soitetaan ensimmäisen kerran maanantaina 17.10. kello 17.00. Kellojen soittoa jatketaan päivittäin 24.10. saakka, jolloin vietetään sekä YK:n päivää että rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää.

Taivalkosken kirkossa vietetään rukoushetki rukouspäivänä 24.10. klo 17.00 kellojen soittamisen päätteeksi. Rukoushetkessä rukoillaan rauhaa Syyriaan ja koko maailmaan.

Kirkonkellojen soittaminen ulkomaisen hädän vuoksi on hyvin poikkeuksellista. Useat kymmenet seurakunnat ovat päättäneet soittaa kirkonkellojen Aleppon uhrien muistoksi Kallion seurakunnan haastettua jokaisen suomalaisen kirkon soittamaan kirkonkelloja Aleppon uhreille. Kellot soivat päivittäin tasan kello viideltä noin kymmenen minuutin ajan.

– Kirkonkellojen soittaminen herättää ajatuksia, muistuttaa hädästä ja lohduttaa surussa. Viime kädessä kirkonkellojen soittamisella kunnioitetaan Jumalaa. Jumalan kunnioituksen toivoisi muuttuvan maailman arjessa konkreettisiksi teoiksi paremman maailman mahdollistamiseksi, Taivalkosken kirkkoherra Tuomo Törmänen pohtii.

Kellojen soitolla pyritään osoittamaan myötätuntoa Syyrian sodan ja erityisesti Aleppon pommitusten uhreille. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni suomalainen kirkko yhtyisi päivittäiseen surukellojen soittoon.

– Kirkonkellojen soittaminen sodan uhreille on kutsu rukoilla rauhaa ja sovintoa maailmaan. Maailman johtajien velvollisuus on tehdä kaikkensa rauhan mahdollistamiseksi ja viattomien ihmisten tappamisen lopettamiseksi.

Seurakunnan velvollisuutena on toimia kaikkein heikoimmassa ja vaikeimmassa asemassa olevien lähimmäisten hyväksi lähellä ja kaukana.

– Kirkonkellojen soittamisella muistutamme maailman hädästä. Syyriassa ja erityisesti Aleppossa on meneillään sotarikos ja jatkuvat hautajaiset.