Virantäyttö: Pu­das­jär­ven hal­lin­to­joh­ta­jan valinta etenee – kau­pun­gin­hal­li­tus esittää virkaan Henri Pätsiä

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Mainos: Iijokiseudun joulutarjous: Iijokiseutu Digi + Lehti 3 kk vain 29 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Kirk­ko­val­tuus­ton paik­ka­ja­ko Pu­das­jär­vel­lä ta­sai­nen vaa­leis­ta toiseen – Vuo­si­tu­han­nen vaih­tees­sa ta­pah­tui jo­ta­kin, sillä listoja oli viisi

Pudasjärven seurakunnan kirkollisvaalien äänestysprosentti ja paikkajako ei ole juurikaan vuosien saatossa muuttunut. Äänestysprosentti on pysynyt kutakuinkin 25 prosentin tietämillä. Vuonna 2014 se oli huipussaan 27:ssä prosentissa. Viime vaaleissa yllettiin liki sitä, 25,6 prosenttiin.

Paikkajakokin on pysytellyt kutakuinkin ennallaan. Kristillisten arvojen puolesta eli rauhanyhdistystaustaisella ryhmittymällä on ollut hienoisesti eniten valtuutettuja. Seuraavana on Kirkko keskellä arkea eli keskustalaistaustainen ryhmittymä ja kolmantena Toimiva seurakunta -ryhmä, joka ilmoittaa olevansa puolueista riippumaton.

Vuosituhannen alkupuolella seurakuntavaaleissa oli eniten listoja, kaikkiaan viisi. Merkillepantavaa oli, että yhden henkilön lista nimeltä Heikki Sakari Harju sai ehdokkaansa läpi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.