Lukijalta
Mielipide

Kier­re­tää vähä maa­li­maa – vir­tuaa­li­ses­ti

Läheinen oli käynyt parin tunnin mittaisella ja 18 euron hintaisella suoralla virtuaalimatkalla Roomassa. Hyvin oli onnistunut, mutta oli sattunut huono sää, niin oli muutama osio pitänyt tyytyä nauhoitukseen.

Tuohon se maailma on menossa kovaa vauhtia ympä-ristö- ja teknologiasyistä. Entistä vähemmän tarvitsee liikenneympyröitä kulutella ja levennetyillä liittymillä vilkkua käytellä. Riittää, kun valot vilkkuvat viestintävälineissä ja silmät loistavat maaliman ihanuutta.

Pudasjärvelläkin (ja Syötteellä) on viisasta lisätä kaistoja kuituun eikä teihin. No niin, Syöte mainittu.

Kun Business Finland jakeli niitä vappusatatonnisia osittain tuplanakin, niin varmaan niitä ollaan tämän suuntaisiin aikeisiin käyttämässä.

Pistetäänpä ajatus laukalle ja siirretään se kypäräkamera hullunlailla kiitävän pyörän, mönkijän ja moottorikelkan selästä nuotioille, marjastukseen, poronhoitoon, kalastukseen, ravintolan keittiöön ja mihin kaikkeen?

Rakennetaan polku kirjaimellisesti juurilta virtuaalielämykseksi ja/tai gourmeeateriaksi. Yksinkertaisimmillaan asiakas voi sitten ostaa ja tilata itselleen jonkin tuotteistetun kokonaisuuden.

Jos laukataan ajatuksella vinhaan, niin voisiko se olla jalostuneimmillaan sitä, että kiinalainen seurue menee yöksi paikalliseen yhteistyö-hotelliin ja he viettävät illan tai vaikka vuorokauden Syötteellä.

He vierailevat ”juurilla”, viettävät aikaa livenä tuottajien kanssa ja päivä päättyy gourmeeateriaan yhdessä Syötteen keittiön kanssa valmistettuna ja vaikkapa yhdessä tapahtuvaan ruokailuun.

Yöllä he voivat katsella vaikka virtuaalirevontulia suoraan Syötteeltä tai nauhalta pyryttäessä.

Kaistojen tarve on mitä ilmeinen kaapeleissa ja päissämme.

Veikko HyttinenRakennusKriitikko