Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Kes­kus­tal­le ja pien­puo­lueil­le tappio, pe­rus­suo­ma­lai­set nou­si­vat – katso ketkä pää­si­vät val­tuus­toon

Pudasjärvi

Pudasjärven äänet on nyt laskettu. Vaaliuurnilla kävi kaikkiaan 52,8 prosenttia äänioikeutetuista. Keskusta saa uuteen valtuustoon 15 paikkaa ja tekee kolmen paikan tappion verrattuna edellisvaaleihin. Perussuomalaiset saa seitsemän valtuutettua ja nostavat edellisvaalien tulosta peräti kuudella. Vasemmisto saa  kaksi valtuutettua, kokoomus, SDP ja kristillisdemokraatit yhden. Vihreä liitto jäi nyt kokonaan ilman valtuutettua Pudasjärvellä.

Nykyisessä valtuustossa on kuitenkin ollut 15 keskustan valtuutettua eli saman verran kuin nyt tuli. Perussuomalaisia valtuustossa on neljä, joten voitto on kolme paikkaa. Vasemmistoliitolla paikkoja on ollut kaksi, vihreillä kaksi ja SDP:llä kaksi. Kokoomuksella on ollut kaksi valtuutettua. Valtuuston voimasuhteet muuttuivat kauden aikana puoluesiirtymien takia.

Vaalien ääniharavaksi nousi keskustan Olga Oinas-Panuma 156 äänellä sekä Anni-Inkeri Törmänen 154 äänellä ja Vesa Riekki 143 äänellä.

Toiselle sijalle vertailuluvuissa nousi kuitenkin perussuomalaisten Mirka Väyrynen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin