SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Tilaajille

Kes­kus­tal­le ja pien­puo­lueil­le tappio, pe­rus­suo­ma­lai­set nou­si­vat – katso ketkä pää­si­vät val­tuus­toon

Pudasjärvi

Pudasjärven äänet on nyt laskettu. Vaaliuurnilla kävi kaikkiaan 52,8 prosenttia äänioikeutetuista. Keskusta saa uuteen valtuustoon 15 paikkaa ja tekee kolmen paikan tappion verrattuna edellisvaaleihin. Perussuomalaiset saa seitsemän valtuutettua ja nostavat edellisvaalien tulosta peräti kuudella. Vasemmisto saa  kaksi valtuutettua, kokoomus, SDP ja kristillisdemokraatit yhden. Vihreä liitto jäi nyt kokonaan ilman valtuutettua Pudasjärvellä.

Nykyisessä valtuustossa on kuitenkin ollut 15 keskustan valtuutettua eli saman verran kuin nyt tuli. Perussuomalaisia valtuustossa on neljä, joten voitto on kolme paikkaa. Vasemmistoliitolla paikkoja on ollut kaksi, vihreillä kaksi ja SDP:llä kaksi. Kokoomuksella on ollut kaksi valtuutettua. Valtuuston voimasuhteet muuttuivat kauden aikana puoluesiirtymien takia.