Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kän­nyk­kä­kaup­pa kiihtyy ennen kou­lu­vuo­den alkua Pu­das­jär­vel­lä – yksi merkki ylitse muiden

Raimo Helve on päässyt esittelemään kännyköiden ominaisuuksia näinä viikkoina tavallista useammin. Noin sadan euron hintaiset puhelimet käyvät nyt hyvin kaupaksi, tietää Katja Tauriainen.
Raimo Helve on päässyt esittelemään kännyköiden ominaisuuksia näinä viikkoina tavallista useammin.
Raimo Helve on päässyt esittelemään kännyköiden ominaisuuksia näinä viikkoina tavallista useammin.
Kuva: Toivo Kiminki

Ensi viikolla Pudasjärvellä alkava koulujen lukuvuosi näkyy myös pitäjän kännykkäkaupoissa. AH-Telepisteestä kerrottiin kauppaa käydyn vilkkaasti jo parisen viikkoa.

Lapset käyvät useimmiten itse katsomassa valikoimia ja tulevat sitten vanhempiensa kanssa kaupat tekemään. Myös läppärikauppa on vilkastunut selvästi, niitä hankitaan opiskelijoille, yrittäjä Aila Helve kertoi.

Lasten käyttöön lähtee useimmiten älykännykkä sekä liittymä, jossa on paljon nettiaikaa. Raimo Helve tietää lasten viestivän enimmäkseen sosiaalisen median kautta, puheluita tai tekstareita ei paljoa käytetä.

Helveet ovat huomanneet hankintojen olevan kohtuuhintaisia, kalleimpia malleja ei lapsille hankita. Merkeistä suosituimmalta Telepisteen tiskin takaa katsoen näyttää Huawei.

Helve tietää lasten viestivän enimmäkseen sosiaalisen median kautta, puheluita tai tekstareita ei paljoa käytetä

Huawei on suosituin merkki myös myös Koillis-Telen myymälässä.

Myyjä Katja Tauriainen on havainnut,että ekaluokkalainen saa yleensä ensimmäisen puhelimensa juuri koulun aloituksen alla.

– Kyllä lapsille menee vielä peruspuhelimiakin. Mutta taitaa olla niin, että kun kavereilla sitten nähdään muka hienompi älykännykkä, alkaa se tavallinen näyttää vaatimattomalta.

Molemmissa kaupoissa on huomattu, että lapset käyvät yleensä etukäteen puhelimiin tutustumassa. Sitten tullaan vanhemman kanssa ja kaupat tehdään.

Hyvä hillakesä näkyy sekin elektroniikan myynnissä Pudasjärvellä.

Koillis-Telessä on myyt tavallista enemmän varavirtalähteitä. Pienet ja kevyesti mukana kannettavat vara-akut ovat tarpeen, kun maastossa käytetään kännykällä navigaattoria, Tauriainen kertoi.

Varavirtalähteet käyvät kaupaksi myös metsästyskauden alkaessa.

Raimo Helveen mukaan myös muutamat lapset ja nuoret ovat kertoneet hankkivansa paremman laitteen juurikin hillojen myynnistä saaduilla rahoilla.

– Varmasti sellaisesta pidetään parempaa huolta kuin muista. Hillasuolla kun rämpii, osaa panna arvon itse tienatulle rahalle ja sillä hankitulle tavaralle.