Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kaleva Media sai ra­dio­lu­van Poh­jois-Poh­jan­maal­le ja Lappiin

Valtioneuvosto on myöntänyt Kaleva Medialle luvan radiotoiminnan aloittamiseen. Toimitusjohtaja Juha Laakkonen pitää lupaa positiivisena uutisena.

– Pääsemme laajentamaan monikanavaista mediatuotantoa. Tämä on selvästi valtakunnan tasolla suunta, että maakuntalehdet laajentavat toimintaansa radioon.

Kaleva voi aloittaa radiotoiminnan Oulussa, Raahessa, Taivalkoskella, Tervolassa ja Inarissa. Toimilupa antaa oikeuden lähettää yhtä radio-ohjelmistoa, mutta Laakkosen mukaan eri alueille on tulossa myös omaa sisältöä.

– Meillä on ajatuksena tuoda koko Pohjois-Suomeen maakuntalehden journalistista sisältöä, jotta saamme lisäarvoa kuulijoille. Ainakin uutisissa ja tietyissä ohjelmaformaateissa on tarkoitus olla alueille kohderyhmän mukaista sisältöä.

Nyt myönnetyt toimiluvat astuvat voimaan 1. heinäkuuta 2021 ja ovat voimassa vuoden 2029 loppuun asti. Laakkosen mukaan toiminta on tarkoitus aloittaa vuoden 2022 alussa.

Toukokuussa päättyneellä täydennyshakukierroksella melkein kaikille taajuuksille oli useampi kuin yksi hakija, joten Liikenne- ja viestintävirasto siirsi vapaita taajuuksia koskevat hakemukset valtioneuvoston ratkaistavaksi.

Juttua päivitetty 28.6. klo 13.25: Juttuun lisätty Juha Laakkosen kommentit.