Remontti: Puik­ka­rin allas avautuu vasta syk­syl­lä – re­mont­ti pit­kit­tyi ve­si­liu­ku­mäen läh­tö­ta­son ra­ken­tei­den ole­tet­tua huo­nom­man kunnon vuoksi

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kaksi eh­do­kas­ta vii­des­tä teki en­nak­ko­il­moi­tuk­sen – Olga Oi­nas-Pa­nu­mal­la suurin vaa­li­bud­jet­ti

Pudasjärvi

Pudasjärveläisistä kansanedustajaehdokkaista vain keskustan Olga Oinas-Panuma ja vasemmistoliiton Antti Tihinen ovat tehneet ennakkoilmoituksen vaalirahoituksestaan.

Ehdokas voi toimittaa ennakkoilmoituksen aikaisintaan, kun hänen asemansa virallisena ehdokkaana on varmistunut. Tämä tapahtuu 31 päivää ennen vaaleja, jolloin vaalipiirilautakunnat laativat ehdokaslistojen yhdistelmän. Ennakkoilmoituksen voi jättää vaalipäivää edeltävään päivään saakka. Eduskuntavaalien 2023 ennakkoilmoituksia voi jättää 1. huhtikuuta saakka, kerrotaan Valtiontalouden tarkastusviraston vaalirahoitussivuilla.

Ehdokas voi sisällyttää ennakkoilmoitukseen lisäksi tiedot esimerkiksi jo toteutuneesta rahoituksesta tai sitoutumisestaan puolueiden vapaaehtoiseen kampanjakattoon. Ennakkoilmoitus on  parhaaseen mahdolliseen ennakkoarvioon perustuva suunnitelma kerättävästä vaalirahoituksesta ja vaalikampanjan kuluista.

Tarkastusvirasto ei valvo ennakkoilmoituksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.