LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

Jät­teen­kul­je­tus kal­lis­tuu Pu­das­jär­vel­lä – jä­te­huol­lon asia­kas­mää­rä li­sään­ty­nyt sel­väs­ti

Nyt 86 prosenttia Pudasjärven talouksista on jätehuollon maksavina asiakkaina.
Nyt 86 prosenttia Pudasjärven talouksista on jätehuollon maksavina asiakkaina.
Kuva: Risto Pikkupeura

Puolisentoista vuotta Pudasjärven talouksien jätehuollosta vastannut Kiertokaari Oy, sopimusta tehdessä vielä Oulun jätehuolto Oy, on saanut lisää asiakkaita.

Nyt 86 prosenttia talouksista on maksavina asiakkaina. Siirtohetkellä prosentti oli 44. Kesäkuussa 2017 kiinteistöluettelossa oli 5600 taloutta, marraskuussa 2018 noin 6300. Niistä liki 900 on vielä järjestetyn jätehuollon ulkopuolella.

Jätetaksoihin on tulossa korotuksia. Perusmaksut pysyvät ennallaan. Jätehuollon ulkopuolella olevia voidaan esityksen mukaan jatkossa patistella mukaan keräykseen määräämällä perusmaksu viisinkertaisena perittäväksi.

Keskimääräinen korotus on 2,2 prosenttia. Kimppa- ja aluekeräysasiakkaiden pussia korotus kirpaisee eniten, taksa nousee 4,5 prosenttia.

Korotusesitystä perustellaan kesäkuussa 1,9 prosenttia nousseella jätteenkuljetuksen hintaindeksillä sekä vuoden alussa tulevalla jätteenkäsittelyhintojen 3 prosentin korotuksella.