LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

Lukijalta

Jä­te­ase­ma Eko­lans­sin pal­ve­lut Pu­das­jär­vel­lä – jä­te­huol­to­so­pi­mus kuuluu tehdä kai­kil­le kiin­teis­töil­le

Oulun Jätehuollosta muistutetaan, että kiinteistö tulisi liittää järjestettyyn jätteenkuljetukseen vuoden loppuun mennessä, myös kimpparatkaisut ovat sallittuja. Jätehuoltosopimus kuuluu tehdä kaikille kiinteistöille, myös vapaa-ajan asunnoille.
Oulun Jätehuollosta muistutetaan, että kiinteistö tulisi liittää järjestettyyn jätteenkuljetukseen vuoden loppuun mennessä, myös kimpparatkaisut ovat sallittuja. Jätehuoltosopimus kuuluu tehdä kaikille kiinteistöille, myös vapaa-ajan asunnoille.
Kuva: Risto Pikkupeura

Oulun Jätehuollon ylläpitämä jäteasema Ekolanssi on avoinna arkipyhistä johtuvia poikkeuksia lukuun ottamatta tiistaisin kello 16–19.

Ekolanssilla asiakkaita palvelevat Oulun Jätehuollon pitkäaikaiset yhteistyökumppanit yrittäjät Toivo ja Erja Kerola. Kerolat vastaavat myös Iin, Muhoksen ja Simon jäteasemien palvelusta, ja olemme sopineet heidän kanssaan, minä päivinä he palvelevat asiakkaitamme minkin kunnan jäteasemalla.

Pudasjärven Ekolanssin palvelun ajankohdaksi on valikoitunut tiistai-ilta, koska maanantaita lukuun ottamatta Kerolat palvelevat muina päivinä muiden kuntien jäteasemilla.

Ekolanssilla vastaanotettavista jätteistä ei peritä maksua, sillä toiminta rahoitetaan järjestettyyn jätteenkuljetukseen kuuluvilta kiinteistöiltä perittävistä maksuista.

Mikäli kiinteistöllä ei vielä ole jätehuoltosopimusta, se hyödyntää muiden rahoittamaa palvelua maksutta. Kiinteistö tulisikin liittää järjestettyyn jätteenkuljetukseen vuoden loppuun mennessä, myös kimpparatkaisut ovat sallittuja.

Jätehuoltosopimus kuuluu tehdä kaikille kiinteistöille, myös vapaa-ajan asunnoille. Näin mökkiläiset saavat jätteensä asianmukaisesti hävitettyä.

Liittyminen tapahtuu täyttämällä jätehuoltosopimus, joka löytyy Pudasjärven kaupungin nettisivuilta kohdasta Asukkaille, Asuminen ja rakentaminen, Jätehuolto. Sopimuksen voi viedä kaupungintalon asiakaspalvelupisteeseen tai lähettää osoitteeseen Pudasjärven kaupunki / Tekniset palvelut, PL 10, 93101 Pudasjärvi.

Liittyminen tapahtuu täyttämällä jätehuoltosopimus.

Oulun Jätehuollon siirtokuormausasema Pudasjärvellä on avoinna kahtena päivänä viikossa: pe klo 14–18 ja la klo 10–14.

Kotitaloudet voivat viedä siirtokuormausasemalle suurikokoiset sekajätteet, kuten rikkinäiset huonekalut ja pieniä määriä rakennusjätettä. Pienellä määrällä tarkoitetaan enintään 200 kiloa painavaa tai noin yhden kuution kokoista jäte-erää.

Yhdestä edellä mainitun kokoisesta erästä peritään 30 euron tasasumma. Suuremmat jäte-erät suositellaan kuljetettavaksi suoraan Ruskon jätekeskukseen Oulussa, missä ne punnitaan ja jätteestä peritään jätelajin hinnan ja jätteen painon perusteella laskettu maksu, mikä saattaa olla asiakkaalle edullisempi vaihtoehto kuin siirtokuormausaseman tasasumma.