Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Il­ma­voi­mien koneita nähdään poh­joi­sen tai­vaal­la ensi vii­kol­la – Leka 22 -har­joi­tuk­seen osal­lis­tuu kah­dek­san Hawk-har­joi­tus­hä­vit­tä­jää

Ilmavoimien Hawk-hävittäjät harjoittelevat Pohjois-Suomessa ensi viikolla. Kuva on otettu Rovaniemellä Leka 21 -harjoituksessa viime keväänä.
Ilmavoimien Hawk-hävittäjät harjoittelevat Pohjois-Suomessa ensi viikolla. Kuva on otettu Rovaniemellä Leka 21 -harjoituksessa viime keväänä.
Kuva: Anne Torvinen / Lapin lennosto

Pohjois-Suomen taivaalla nähdään ja kuullaan hävittäjiä ensi viikolla, kun Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 järjestää Leka 22 -lentotoimintaharjoituksen. Harjoitus järjestetään Rovaniemen tukikohdasta käsin 2.–6. toukokuuta.

Harjoitukseen osallistuu kahdeksan Hawk-suihkuharjoituskonetta. Näillä lennetään koulutusohjelman mukaisia lentoja maanantaista torstaihin kello 8–21 välisenä aikana.

Harjoituksessa lennetään Rovaniemen, Kajaanin ja Ivalon välisellä alueella sekä Perämeren yllä Kemin ja Kokkolan välisellä merialueella. Ohjelmaan sisältyy myös matalasuunnistuslentoja Pohjois-Suomen ja Pohjanmaan alueella ja mittarilähestymisiä Oulun, Rovaniemen, Kuusamon, Kajaanin ja Kittilän lentokentille.

Harjoitusta johtava everstiluutnantti Kari Rusanen kertoo, että harjoitus on nuorimman Hawk-ikäryhmän ensimmäinen lentoharjoitus oman tukikohdan ulkopuolella.

Jutun otsikkoa muokattu kello 13.24.