Remontti: Puik­ka­rin allas avautuu vasta syk­syl­lä – re­mont­ti pit­kit­tyi ve­si­liu­ku­mäen läh­tö­ta­son ra­ken­tei­den ole­tet­tua huo­nom­man kunnon vuoksi

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Il­mas­to­pa­nee­lin pu­heen­joh­ta­jal­ta ter­vei­set kan­san­edus­ta­ja Juha Pyl­vääl­le: "Il­mas­to­pa­nee­lin teh­tä­vät on mää­ri­tel­ty il­mas­to­lais­sa, jota Pylväs on ollut mukana sää­tä­mäs­sä. Pa­nee­lin la­ki­sää­tei­nen työ pe­rus­tuu tie­tee­seen, ei ideo­lo­giaan."

Kansanedustaja Juha Pylväs (kesk.) kaipaa Kaleva Median lehdissä julkaistussa kolumnissa (Rantalakeus ja Iijokiseutu 3.1.; Koillissanomat 5.1.) keskustelua erilaisten tutkijoiden näkökulmista, kritisoi Suomen ilmastopaneelia ja esittää virheellisiä väittämiä metsien käytön ilmastovaikutuksista.

Asiallinen, faktoihin perustuva keskustelu tieteen ja tutkimuksen lähtökohdista on tärkeää.

Tiedeyhteisö suhtautuu äärimmäisen vakavasti tieteen riippumattomuuden, luotettavuuden ja tutkimusetiikan periaatteiden turvaamiseen. Tämän tietävät myös kansalaiset: marraskuussa 2022 julkaistun Tiedebarometrin mukaan suomalaisten luottamus tieteeseen ja tieteentekijöihin on korkeammalla kuin koskaan.

Pylväs on huolissaan ”kapeasta katsantokannasta” yhteiskunnallisiin ongelmiin ja kritisoi erityisesti Ilmastopaneelia siitä, että se ”katselee maailmaa vain ilmastonmuutoksen silmin”. Ilmastopaneelin tehtävät on määritelty ilmastolaissa, jota Pylväs on ollut mukana säätämässä. Paneelin lakisääteinen työ perustuu tieteeseen, ei ideologiaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.