Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

Ylioppilaat: Pu­das­jär­ve­läi­nen kevään yli­op­pi­las Jesse Pyyk­kö­nen on toinen Suomen parhaan tut­kin­to­to­dis­tuk­sen saa­neis­ta – "Tämä oli yl­lä­tys, vaikka täh­tä­sin­kin hyviin ar­vo­sa­noi­hin"

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Ii­jo­ki­seu­dun vaa­li­ko­ne avautuu ensi vii­kol­la – Eh­do­kas, vastaa nyt ky­sy­myk­siin!

Pudasjärvi
Kuntavaalit ovat lähestymässä ja nyt on aika ehdokkailla vastata vaalikoneen kysymyksiin.
Kuntavaalit ovat lähestymässä ja nyt on aika ehdokkailla vastata vaalikoneen kysymyksiin.
Kuva: Jussi Leinonen

Iijokiseudun vaalikone avautuu äänestäjien käyttöön ensi viikon keskiviikkona, 19. toukokuuta, jolloin äänestäjät pääsevät vertailemaan ehdokkaiden kantoja ajankohtaisiin kysymyksiin.

Ehdokkailla on vielä tämän viikon perjantaihin 14.5. kello 16 saakka aikaa vastata vaalikoneen kysymyksiin.

Koneeseen voivat vastata kaikki Pohjois-Pohjanmaan kuntavaaliehdokkaat ja siitä pääse myös vertailemaan kaikkien maakunnan kuntien ehdokkaiden vastauksia.

Vaalikone on kaikkien Kaleva Median lehtien yhteinen.

Ehdokkailta kysytään muun muassa heidän kantaansa sote-uudistukseen, kuntaverotukseen ja tuulivoimaan.

Mukana on paikallisia, kuntakohtaisia kysymyksiä Pudasjärveltä sekä koko maakuntaa ja maata koskevia ajankohtaisia kysymyksiä.

Ehdokkailta kysytään muun muassa heidän kantaansa sote-uudistukseen, kuntaverotukseen ja tuulivoimaan. Ehdokkaat pääsevät myös perustelemaan vastauksensa.

Vaalikone on ollut avoinna ehdokkaiden vastauksille jo parin viikon ajan. Vastauksia on tullut jo hyvin ja vielä ehtivät mukaan hekin, joilla täyttöurakka on aloittamatta.

Kuntavaaliehdokas pääsee rekisteröitymään vaalikoneeseen linkin kautta, jonka toimittaa oman puolueen piiritoimisto. Jos valitsijayhdistyksesi ei ole saanut linkkiä vaalikoneeseen, ota yhteyttä sähköpostitse toimitus@iijokiseutu.fi

Vaalien pikku hiljaa lähestyessä myös keskustelu Iijokiseudun Lukijalta-palstalla on vilkastumassa.

Lehti tarjoaa pudasjärveläisille ehdokkaille mahdollisuuden kertoa kantojaan ajankohtaisiaan kysymyksiin ja esitellä sitä, millaisia asioita he haluaisivat valtuutettuina ajaa.

Ehdokas, kirjoita tiiviisti, sillä lyhyille teksteille löytyy aina paremmin tilaa kuin pitkille. Käyttäydythän asiallisesti ja toisia kunnioittavasti.

Lehti valitsee aina itse julkaistavat kirjoitukset ja voi muokata ja otsikoida niitä.

Julkaisujärjestyksessä etusijalla ovat  ensimmäistä kertaa kirjoittavien tekstit sekä vastaukset Iijokiseudussa julkaistuihin uutisiin tai mielipiteisiin.

Voi käydä niin, että vaalien lähestyessä kaikkia usein kirjoittelevien tekstejä ei välttämättä pystytä julkaisemaan.

Voit lähettää kirjoituksesi toimituksen sähköpostiin, toimitus@iijokiseutu.fi, lisää viestin otsikkoon teksti Lukijalta.